Mustaherukka-valkosuklaakakku a'la Äiti

















Tässä ohje äidin tekemään herkkukakkuun. Poistan tämän sitten jos selviää että olikin perhesalaisuus tai joku vastaava.

Pohja:
1 paketti kaurakeksejä
75g sulatettua margariinia

Täyte:
6 liivatelehteä
300g valkosuklaata
4dl kuohukermaa
1/2dl sokeria
500g maitorahkaa
1/2dl vettä

Pinnalle:
400g pakastemustaherukoita (muut marjat käyvät myös hyvin)
2dl hyytelösokeria
2dl vettä

Valmista pohja. Murenna keksit muovipussissa kaulimella painellen tai monitoimikoneessa. Sulata rasva kulhossa mikrossa ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele seos leivinpaperilla vuoratun (halk 26cm) irtopohjavuoan päälle. Pane vuoka jääkaappiin ja valmista täyte. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa varoen mikrossa. Vaahdota kerma ja sokeri. Sekoita joukkoon rahka. Sekoita jäähtynyt suklaa täytteeseen. Purista liivatelehdistä vesi pois. Pane ne pieneen kuhoon vesitilkan kanssa. Kuumenna mikrossa kunnes liivatelehdet ovat liuenneet veteen. Anna hetken jäähtyä ja kaada täytteen joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Kaada täyte pohjan päälle ja peitä vuoka kelmulla. Anna hyytyä kylmässä seuraavaan päivään. Levitä jäiset marjat kakun päälle ja kiehauta hyytelösokeri ja vesi. Anna hieman jäähtyä ja lusikoi marjojen päälle.

Hyvä kakku tuli. Ja meillä tämä ei siis ollut vuorokautta odottelemassa. Kannattaa vain pitää huoli että kakku ehtii hyytyä hyvin. Kun marjojen päälle lusikoidaan lopussa hyytelösokerivesiseosta, kannattaa pitää huoli ettei se oli liian kuumaa! Herukat sopivat hyvin tasapainottamaan valkosuklaan makeutta. Muuten ei varmaan ole väliä mitä käyttää.

Ei kommentteja

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top