Portobellon sieni chevre juustolla

Tämä on niin klassikoksi muodostunut miedän perheessä nimenomaan minun ruokana, muiden syödessä lihaisampaa. Alkupalaksi, pääruoaksi ja muuten vaan herkutteluun. Olemme äidin kanssa tehneet tällaiset kun olemme olleett kahdestaan kotona ja halunneet jotain ''oikein hyvää!'' Tämä on vaan niin hyvää, lisäksi yksinkertaista ja helppoa!

Tarvitset yhteen annokseen:
Yhden ison protobellon sienen
noin 1cm chevre kiekon
Ruocolaa
Salaatinlehtiä
Pestoa
Öljyä
Valkopippuria
Balsamicoa

Portobellon sienissä on erikoista se, että ne eivät menetä kypsennettäessä niin paljon nestettä kuin herkkusienet. Ne ovat muuten siis isoja herkkusienen sukulaisia, pidemmän kasvuajan ansioista myös maku on voimakkaampi. Tämän päälle laitetaan vuohenjuustokiekko ja uuniin niin pitkäksi aikaa, kunnes juusto näyttää hyvältä ja kevyesti kullanruskealta päältä. Ei kuitenkaan niin pitkään että se sulaa.

Sekoita pestoa tilkkaan öljyä ja sivele juuston päälle. Tarjoile runsaalla salaattipedillä ja mausta kevyesti pippurilla ja balsamicolla. Ihanaa!

Ei kommentteja

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top