Suklaanamit

Joulusta puheenollen tosiaan. Tänään oli aikaa ja väänsin sitten kokeiluversiot näistä suklaatryffeleistä joita voisin joulun alla sitten tehdä varmalla otteella hieman isomman laarin. Nättejä ja hyviä kun ovat, ja sopivat sisustukseen ja lahjaksi.

Päädyin tekemään kahdenlaisia. Molemmat menivät hyvin tunteen mukaan ja vapaalla kädellä sillä minulla oli resepti, mutta tunnetusti olen niin huono noudattamaan niitä, niin tämä ei ole läheskään mitä piti. Tässä siis oma käden jälki. Anteeksi etukäteen että ohjeistan ''laita tunteen mukaan'' ja ''maista ja päätä sitten'' tyylillä.
 
Tuplasuklaamariannetryffelit

Mariannetryffelit

Tarvitset:
50g tummaa suklaata
50g vaaleaa suklaata + vähän ekstraa myöhemmäksi
1dl tomusokeria
50g margariinia
1 rkl kermaa
Kaakaojauhetta
Vaniljaa tai vaniljasokeria
Chiliä
Mariannerouhetta

Sulata tumma ja vaalea suklaa yhdessä, jolloin seoksesta tulee hyvin maitosuklaamainen. Haluttaessa suhdetta voi muuttaa jolloin makukin vaihtelee, ihan mielen mukaan siis.

Sekoita pehmenneeeseen margariiniin tomusokeri ja kerma. Itse laitoin lorauksen, uskoisin että siinä oli noin rkl, ehkä hieman enemmän. Lisää joukkoon sula suklaa ja sekoita kunnolla.  Tähän massaan on nyt hyvä sekoittaa mausteet. Chiliä laitoin hyvin vähän ja totesin että ensi kerralla enemmän. Määrästä ei ole hajuakaan mutta parhaitenhan se selvii maistamalla. Ensin vähän ja sitten lisää. Kaakaojauhetta laitoin parin ruokalusikallisen verran. Itse käytin raakaa vaniljaa joten sitä tuli aivan veitsen kärjellinen. Vaniljasokerin kanssa voi kuitenkin olla rohkeampi, jälleen maistelemalla selviää että mikä on sopiva määrä. 

Sekoita seos tasaiseksi ja vie jäähtymään. Kun massa on jäähtynyt sen verran että siihen ei enää sula mikään, ota ylimääräinen palasi valkoista suklaata ja paloittele se pieneksi. Sekoita massaaan ja voila, sinulla on valkosuklaahippuja sisältävä tryffelimatksu. Voit tässä vaiheessa sekoittaa joukkoon myös mariannerouhetta, itse laitoin vain päälle.

Kun seos on jähmettynyt muotoiltavakis, pyröittele palloiksi ja pyöritä mariannerouheessa. Säilytä jääkaapissa ja ota esille juuri ennen tarjoilua.Tummasta suklaasta tehdyt kookostryffelit

Nämä tein hieman eri tavalla sillä ideana oli kokeilla mikä keino on parasta.
Kookostryffelit

Tarvitset:
50g margariinia
200g tummaa suklaata
2rkl kermaa
1dl kookoshiutaleita + koristeluun lisää
Tummaa rommia


Sulata kattilassa margariini ja lisää joukkoon kerma, kiehauta ja ota kattila pois levyltä. Lisää joukkoon paloiteltu tumma suklaa ja sekoita. Tarvittaessa nosta hetkeksi levylle. Kun seos on sula, lisää joukkoon kookoshiutaleet ja loraus rommia. Itse laitoin todella vähän, ja ensi kerralla aion olla runsaskätisempi. Sitten sekoita joukkoon vielä kookoshiutaleet. Vie jäähtymään.

Kun massa on muotoiltava, pyörittele palloiksi. Laita kookoshiutaleita lautaselle ja kostuta niitä hieman rommilla. Pyörittele pallot hiutaleissa. Menettele samalla tavalla kuin toistenkin kanssa. Kylmään siis jne...

Näitä herkkuja on hyvin helppo tehdä ja variaatioita on satoja. Voisin ensi kerralla maustaa kahvilla, amaretolla, minttuaromilla tai vaikka millä! Näihin voi lisätä joukkoon myös mm. paloiteltua marmeladia tai tehdä marmeladi sydämmen. Ai että mikä ihana yllätys! Jos marmeladista ei välitä niin voi kokeilla esim. marsipania!

Sen verran edustavia ja ylellisen näköisiä että kelpaa lahjaksi tai omaan pöytään! Ja hyviä ovat! Ja näitä osaa tehdä miehetkin!

Ps. Klikkaappa kuvia isommaksi niin alkaa kuola valumaan.

1 kommentti

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top