Banaanikakku

Jouluna tulee aina näitä että haluaa antaa jollekkin joululahjan,  mutta ei vain keksi mitään. Turhaa tavaraa on ikävä lähetä hamstraamaan. Banaanikakku on siis aivan loistava pelastus tähän. Kuivakakuthan ovat aika klassikoita. Tänävuonna olen testaillut viskitaatelikakun ja tulossa on vielä amarettokakku. Banaanikakku on kuitenkin ehdottomasti ykköseksi todettu sillä se on helppo, nopea, herkullinen ja pitkään hyvänä säilyvä. Kuivakakkuhan kuivuu suhteellisen nopeasti. Ja itse en todellakaan tahdo rutikuivaa muruseosta. Banaanit pitävät kakun pitkään ilmavana ja mehukkaana. Voi siis leipoa huoletta päivää pari etukäteen, eikä tarvitse joulupäivän aamuna alkaa väsäämään. Tämä uppoaa myös epäkuivakakkuystäviin!

Resepti on hyvin muunneltava ja tähän saa mausteilla jouluista makua hyvinkin helposti.

Oman mielen mukaan siis inkivääriä kanelia neilikkaa kardemummaa vaniljaa! Ihan mitä ikinä keksii.

150g margariinia
2.5dl sokeria
3 munaa

5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl soodaa

1tl suolaa
 2tl kanelia
1tl neilikkaa

4 banaania 

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri keskenään. Lisää kananmunat yksitellen ja jatka vaahdottamista.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja murskaa banaanit haarukalla. Itse murskasin ne magic bulletilla. Sauvasekoitin käy myös hyvin. Haluan että banaanit ovat aivan sosetta. Tästä ajattelin myöhemmin joulun jälkeen kokeilla versiota jossa korvaan banaanit omenasoseella. Varmasti tulee hyvää kanssa!

Sekoita munarasvasokeri seokseen vuorotellen banaania ja kuivia aineita.


Lisäksi koin hirveää himoa lorauttaa maustamatonta jugurttia taikinan joukkoon. Määrästä ei tietoakaan mutta kertaakaan en ole kuivakakkua pilannut  lorautuksilla. Paista 180 asteessa noin 50min. Koristele tomusokerilla tai jollain perus mokkakuorrutteella. Itse suosin tomusokeria. 


Vinkkinä lahjaksi, ota pahvilautanen ja päällystä se foliolla. Ei tarvitse sitten lautasta hakea takaisin joulun jälkeen. Tämä kohoaa aika reippaasti, joten älä täytä reunoja myöten täyteen vuokaa. 

Oikein tummuneet baananit käyvät tähän hyvin, jos niitä ei muuten tee mieli syödä. Muut ainekset ovat niin perus että varmasti kaapista löytyy. Helppo tapa siis käyttää banskut ettei roskiin tarvitse heittää.


Hyvää joulua<3

Ei kommentteja

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top