Kastikkeita

Minulla on jemmassa niin monia ruokaohjeita, kuvia ja ideoita, mutta en ole vain millään saanut niitä postatuksi. Viimeisin oikein virallinen ilon aihe ja onnistuminen oli siinä isänpäivän tienoilla, kun vetäsin viski-taatelikakun. Viskiä ei ollut kuitenkaan saatavilla joten käytin brändiä. Tai jotain mitä mulle käteen oikeastaan sysättin. En ole satavarma... Julkaisen reseptin ja kuvat hieman myöhemmin jos muistan.

Olen viettänyt vapaapäivää ja jumituspäivää. Eilen olin risteilyllä ja koska lähtö oli aikainen ja paluu myöhä, olen aivan poikki! Kyseessä oli enemmän tällainen jutellaan ja hölmöillään risteily, darrasta ei siis ole nyt kyse. En vaan osaa millään nukkua pitkään ja luultavasti päädynkin tänään klo 8 sänkyyn pyörimään.

Kun siis katsoin tänään jääkaappiin totesin, että meillä ei yksnkertaisesti ole siellä mitään. Ainahan on jotain, mutta nyt etsin lähinnä vihanneksia ja sen sellaista. Aivan pohjimmiltani toivoin löytväni sieltä unohdetun munakoison tai kesäkurpitsan. Näin ei kuitenkaan käynyt ja mä päätin syödä wokkia!

Rakastan wokkiruokia kun ne tehdää itämaiseen sävyyn ja makuun. Pengoin siis kaappeja ja löysin Pirkan Aasia wok sekoituksen joka on muuten paras mahdollinen mix kun lähdetään vertailemaan. Se sisältää ituja, vesikastanjoita, maissia, muutaman paprikantyylisen ja mikä parasta, hillittömästi bambulastuja! Kaikkia noita aineksia saa noissa pirkan purkeissa myös yksittäin. Joskus innostunkin syömään maissia ja bambua sellaisenaan. Iskin siis sen sipulin kera pannulle ja kiehautin nuudelit kaveriksi. Innostuin pistämään sekaan vielä ananasta ja herkkusieniä.Tuloksena oli oikein hyvä seos, ei kovin mielikuvituksellinen ja aikaa vaativa mutta tähän aivotoimintaan mainio. Kuvalla en teitä ilahduta sillä tuollaisesta kaaoksesta on aivan mahdoton saada normaalia kuvaa!

Nyt itse asiaan josta tulin kirjoittamaan. Olen pidmpään jo tykännyt Wok'n roll kastikeannoksista. Ne ovat yhteen tai kahteen annokseen tarkoitettuja, itämaisia valmiskastikkeita. Tosiaan tykkään mausteisesta ruoasta, mutta alusta alkaen maustaminen ja kastikkeen teko on hyvinkin haastavaa. Ainakin minulle. Nämä pääsevät yllättävän lähelle oikeaa itämaista ruokaa. Erityisesti kun thaimaalaista kaipaa. Maku on tietenkin aivan eri kun paikan päällä sillä siellä kaikki tulee tuoreena heti ja nyt. Täällä suomessa olen kuitenkin melko tyytyväinen näihin ja suosittelen ehdottomasti. Makuvaihtoehtoa löytyy useita. Oma suosikkini on erityisesti tuo Satay pähkinäkastike. Nämä eivät ole mitenkään erityisen tulisia, vain mausteisia. Tulisen ruoan ystävän on siis lisättävä hieman terästystä.  Tällä kertaa käytin punaista currykastiketta. Mietoa mutta melko hyvää.


Rakastan kun ruoka on maustettu hyvin sitruunaruoholla. Tätä en osaa itse toteuttaa lähes ollenkaan, ja siksi olenkin innokkaasti kokeilemassa kaikkea missä on sitruunaruohoa. En muista oliko wok'n rollilla sitruunaruohokastiketta, jos oli se ei ollut kovin kummoinen sillä mieleen ei jäänyt. Pakko kuitenkin mainostaa Chinamania, jolta olen useammankin kerran tilannut itämaista. Ruoka maistuu mielettömän hyvälle joka kerta, vaikka olenkin todennut että riisiruoat ovat huomattavasti parempia. Lisäksi sieltä saa uskomattoman hyvää Tom Yum Kung keittoa. Tähän rakastuimme koko perheen voimin thaimassa. Siellä tulisuusaste oli muutamassa kohtaa kuitenkin niin kova että isokin mies itki. Chinaman hallitsee tämän keiton sitruunaruohoineen ja osterikastikkeineen. Tämä on nimellä katkarapukeitto, mutta loistavinta on se että kaikkiin ruokiin voi valita toisen lihan, myös tofun! Kasvissyöjänä hyväksyn tässä tuon äyriäiskastikkeen sillä sitä ei edes maista. En ihan virallisesti yritä maailmaa pelastaa, ja varsinkin äyriäisten kohdalla en vain tykkää niistä. Suosittelen suosittelen. Sunnittelenkin ahkerasti että kokeilen tehdä kookos-sitruunaruoho-lime kastikkeen riisille. Ei mitään hajua miten tässä onnistun mutta enköhän kerro sitten.

Ei kommentteja

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top