Portobellon sieni chevre juustolla

Tämä on niin klassikoksi muodostunut miedän perheessä nimenomaan minun ruokana, muiden syödessä lihaisampaa. Alkupalaksi, pääruoaksi ja muuten vaan herkutteluun. Olemme äidin kanssa tehneet tällaiset kun olemme olleett kahdestaan kotona ja halunneet jotain ''oikein hyvää!'' Tämä on vaan niin hyvää, lisäksi yksinkertaista ja helppoa!

Tarvitset yhteen annokseen:
Yhden ison protobellon sienen
noin 1cm chevre kiekon
Ruocolaa
Salaatinlehtiä
Pestoa
Öljyä
Valkopippuria
Balsamicoa

Portobellon sienissä on erikoista se, että ne eivät menetä kypsennettäessä niin paljon nestettä kuin herkkusienet. Ne ovat muuten siis isoja herkkusienen sukulaisia, pidemmän kasvuajan ansioista myös maku on voimakkaampi. Tämän päälle laitetaan vuohenjuustokiekko ja uuniin niin pitkäksi aikaa, kunnes juusto näyttää hyvältä ja kevyesti kullanruskealta päältä. Ei kuitenkaan niin pitkään että se sulaa.

Sekoita pestoa tilkkaan öljyä ja sivele juuston päälle. Tarjoile runsaalla salaattipedillä ja mausta kevyesti pippurilla ja balsamicolla. Ihanaa!
0

Mustaherukka-valkosuklaakakku a'la Äiti

















Tässä ohje äidin tekemään herkkukakkuun. Poistan tämän sitten jos selviää että olikin perhesalaisuus tai joku vastaava.

Pohja:
1 paketti kaurakeksejä
75g sulatettua margariinia

Täyte:
6 liivatelehteä
300g valkosuklaata
4dl kuohukermaa
1/2dl sokeria
500g maitorahkaa
1/2dl vettä

Pinnalle:
400g pakastemustaherukoita (muut marjat käyvät myös hyvin)
2dl hyytelösokeria
2dl vettä

Valmista pohja. Murenna keksit muovipussissa kaulimella painellen tai monitoimikoneessa. Sulata rasva kulhossa mikrossa ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele seos leivinpaperilla vuoratun (halk 26cm) irtopohjavuoan päälle. Pane vuoka jääkaappiin ja valmista täyte. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa varoen mikrossa. Vaahdota kerma ja sokeri. Sekoita joukkoon rahka. Sekoita jäähtynyt suklaa täytteeseen. Purista liivatelehdistä vesi pois. Pane ne pieneen kuhoon vesitilkan kanssa. Kuumenna mikrossa kunnes liivatelehdet ovat liuenneet veteen. Anna hetken jäähtyä ja kaada täytteen joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Kaada täyte pohjan päälle ja peitä vuoka kelmulla. Anna hyytyä kylmässä seuraavaan päivään. Levitä jäiset marjat kakun päälle ja kiehauta hyytelösokeri ja vesi. Anna hieman jäähtyä ja lusikoi marjojen päälle.

Hyvä kakku tuli. Ja meillä tämä ei siis ollut vuorokautta odottelemassa. Kannattaa vain pitää huoli että kakku ehtii hyytyä hyvin. Kun marjojen päälle lusikoidaan lopussa hyytelösokerivesiseosta, kannattaa pitää huoli ettei se oli liian kuumaa! Herukat sopivat hyvin tasapainottamaan valkosuklaan makeutta. Muuten ei varmaan ole väliä mitä käyttää.
0

Kesäkurpitsabataattikeitto

Elikkä innostuin tekemään tällaista kesäistä keittoa. Alunperin piti tulla pelkästään kesäkurpitsa, mutta ajattelin että sen maku kaipaa vähän täyteläisyyttä ja ostin ihan heräteostoksena yhden bataatin lisäksi.

Tarvitset
2 valkosipulinkynttä
1 pienen sipulin
1 ison kesäkurpitsan (omani painoi vähän yli 800g)
1 pienen bataatin (omani oli noin 300g)
1 kasvisliemikuution noin 0.7litraa vettä
basilikaa tai ja tuoretta minttua
kermaa tai ja maustamatonta luonnonjugurttia
tuorejuustoa, itse käytin koskenlaskijaa

Ensimmäiseksi kannattaa pistää bataatti kiehumaan. Sitten, pilko valkosipuli ja sipuli sekä kuullota ne isolla pannulla. Lisää pannulle viipaloitu kesäkurpitsa jatka kuullottamista. Lisää kasvislientä hieman ja odota kunnes kúrpitsat pehmenenvät.

Kun kurpitsat ja bataatit ja sipulit ovat valmiita (älä korveta valkosipuleita!) laita ne kattilaan. Soseuta ne soseeksi. Tässä vaiheessa lisää basilikaa tai minttua sekä kermaa tai jugurttia tunteen ja maun mukaan.

Kiehauta sose uudestaan ja murskaa tuorejuustoa sekaan jälleen maun mukaan. Itse laitan melko reippaasti. Sekoittele ja kiehauttele niin kauan kunnes juusto on sulanut.

NAM!
Ruoanlaiton taustalla säesti Ellie Goulding.
0
Back to Top