Intialaiset Curry nyytit

Jonkin aikaa sitten innostuin tekemään intialaista, joten tässä hieman siitäkin. Pitaleipien välissä kasvisvariaatio tikkamasala kastikkeessa, raita kastiketta, riisiä, kurkkutomaattipaprika salaattia ja curry nyyttejä. Nuo nyytit olivat aika kiva lisä joukkoon, vaikkakin toivat muutaman ylimääräisen kalorin pataan.

En todellakaan tiedä kuinka ''intialaisia'' nämä ovat mutta sillä nimellä ne saavat nyt kulkea.

Tarvitset:

Ahkeruutta tehdä oman lehtitaikinan. Jos sitä ei ole, noudata esimerkkiä ja osta valmiina.
Kolme perunaa
Linssejä n. 2dl
Tuoretta chilipaprikaa
1 sipuli
Curry kastiketta, tai ahkeruutta tehdä oma. Jos ostat valmis soossin, kannattaa valita tulinen ja pieni purkki. Sitä et kovin paljon tarvitse. Mikä tahansa muu intialainen kastike käy myös.

Voiteluun 1 muna ja loraus maitoa.

Pilko perunat melko pieniksi ja paista pannulla kypsiksi. Lisää joukkoon liotetut punaiset linssit ja sipuli. Lopuksi sekoita joukkoon pieneksi pilkottu chili ja curry kastiketta niin että seos on kokonaan sen peitossa mutta ei ns. kastikkeessa.

Kaulitse hieman taikinalevyjä. Yhdestä normaalikokoisesta levystä tulee kaksi nyyttiä, jos leikkaat ne samankokoisella lasilla kuin minä. Sitten tietysti ne jämätaikinat reunoilta jotka keräät kaikista levyistä ja teet niistä viimeiset nyytit kiroten taikinan tahmeutta.Venyttele pyöreää taikinapalaa hieman ja aseta täyte sen keskelle. Painele reunat haarukalla kiinni. Tosiaan, lasi jota käytät muottina saa olla melko iso. On kuitenkin ihan makukysymys haluatko kerralla suuhun mahtuvia pikkunyyttejä vai parin haukkauksen kokoisia, niinkuin nämä omani.

Voitele nyytit maitomunaseoksella ja laita uuniin n. 150 asteeseen. Kuten kuvasta näkyy minun nyyttini voideltiin vain yhdeltä puolelta. Suosittelen ehdottomasti kastelemaan koko paketin, tulos on huomattavasti herkullisemman näköinen.
Päälle ripottelin ennen paistamista paprikamaustetta ja pippurivalkosipuliseosta. Parhaita dipattuna raitaan tai chilikastikkeeseen!

Ei kommentteja

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top