Kaakao-maapähkinävoikeksit

On ollut taas taukoa kirjoittelussa vaikka olisi vaikka mitä kerrottavaa. Elokuvia, ruokaa ja leivonnaisia ja ostoksia on vaikka kuinka paljon joita haluaisin jakaa. Jos nyt edetään pala kerrallaan ja saadaan alta pois keksipostaus joita leivoin viikko tai pari sitten.

Minulla oli melkein purkillinen ylimääräistä maapähkinävoita, jolle en todellakaan keksinyt käyttöä kovinkaan helposti. Olenkin tainut jo valittaa neroudestani ylipäätänsä hankkia tämä purkki! Sen olemassaolo ärsyttää kaapissa ja leivontasormet syyhyävät. Asiaan ei ole kuin yksi ratkaisu.

Tarvitset:

4dl jauhoja
2dl kaakaojauhetta
1tl soodaa
1/2tl suolaa
n. 150g margariinia
1,5dl vaaleaa sokeria
1dl fariinisokeria
1 muna
1/2dl maitoa
vaniljaa mausteeksi
1dl maapähkinävoita

Sekoita kuivat aineet sokereita lukuunottamatta keskenään. Toisessa astiassa sekoita huoneenlämpöinen margariini, sokerit ja maapähkinävoi tasaiseksi massaksi. Lisää muna ja maito. Lisää jauhot joukkoon pienissä osissa ja leivo kaikki jauhot sekaan. Pyörittele massa pieniksi palloiksi. Laske pallot, sillä sinun on pyöriteltävä täytemassasta yhtä monta palloa, pienempiä vain. Hyvä koko on noin ison viinirypäleen ja pingispallon välimuoto. En keksinyt mitään avaavaa esimerkkiä joten päättele koko sen perusteella kuinka suuria keksejä haluat.


Täytteeksi tarvitset:

1,5dl tomusokeria
muutama rkl kylmää espressoa
1/4tl kanelia
1-2rkl kermaa
2dl maapähkinävoita

itse käytin desin verran maapähkinävoita ja desin verran nutellaa jota myöskin lojui kaapissa.

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Tomusokeri kannattaa sihdata siivilän läpi. Pyörittele palloja saman verran kun edellisessä, mutta tee näistä palloista puolet pienempiä.

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Ota isompi pallo ja tee keskelle laakea reikä. Aseta pienempi pallo koloon ja peitä se kokonaan painamalla isomman pallon reunat yhteen pyörittele tasaiseksi ja aseta leivinpaperille. Litistä paksun keksin muotoiseksi. Tee sama kaikille. Laita uuniin ja paista n. 5min. Tämän jälkeen vahdi tarkasti etteivät keksit pala ja paista vielä minuutti tai pari. Ne saavat jäädä melko pehmeiksi. Itse nimittäin hieman poltin omani.  Aseta jäähtymään tasaiselle alustalle.Ei kommentteja

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top