Munakoisokesäkurpitsavuoka

Mitä tehdä kun on nälkä, haluaa jotain melko kevyttä, täyttävää, makoisaa ja helppoa? Tämä vie ehkä hieman enemmän aikaa mutta on sen arvoista. Kaiken lisäksi et voi epäonnistua ja voit käyttää jämiä jääkaapista. Tähän voi nimittäin laittaa ihan mitä vaan. Kaverit kävi ainakin suoraan haarukalla kiinni, ennen kuin ehti jäähtyä. Tätä reseptiä olen pantannut kohta noin kuukauden (tosi huima resepti :D!) sillä kuvat ovat olleet toisella koneella. Nyt kuitenkin!

Tarvitset

1 munakoiso
1 kesäkurpitsa
paketti fetaa
tomaattikastiketta mielen mukaan
oliiveja
sipulia

Laita munkaoiso hikoilemaan puoleksi tunniksi. Viipaloi siis noin puolen sentin viipaleiksi ja ripottele suolaa päälle. Näin kitkerä maku poistuu.
Paista pannulla munakoisot ja kesäkurpitsat kunnes ne saavat kauniin värin. Kuullota myös sipulit. Lado uunivuokaan kerroksittain munakoisoa, kesäkurpitsaa ja tomaattikastiketta. Heittele joukkoon ja päälle maun mukaan fetaa ja oliiveja sekä mausta fiiliksen mukaan. Perus yrttiseos, basilika, pippuri ja oregano käyvät hyvin. Päälle voi ripotella myös juustoraastetta jos mieli tekee. Anna muhia uunnissa noin tunnin verran. Paranee seuraavana päivänä, kun saa hieman vetäytyä.

3 kommenttia

  1. This looks so comforting and rich.

    VastaaPoista
  2. Tää näyttää ihan superhyvältä, pitääkin kokeilla joku kerta. :) (Tosin ilman oliiveja. :D)

    VastaaPoista
  3. Kannattaa! Muodostunut todelliseksi kestosuosikiksi!

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top