Peanut butter scones


Lidlissä oli maapähkinävoi tarjouksessa 2e. Lisäksi olen lukenut niin paljon jenkkien reseptejä että tuotteet kuten maapähkinävoi ovat muodostaneet päässäni ''hyvä idea'' ja ''peruskamaa'' ajatuksia. Olin siis lidlissä vakuuttunut että tätä minä tarvitsen ja tälle tulee myöskin käyttöä.

Haloo! Maapähkinävoi?! Leivänpäälle en ainakaan sitä kaipaa. Pelkällään sitä ei nyt ainakaan syö. En keksi yksinkertaisesti mitään muuta mitä siitä voisi tehdä?! Tällaisina hetkinä tekisi mieli lyödä itseäni. Taas yksi neronleimaus lisää jonka jätin ajattelematta loppuun saakka. Ja tosiaan, kun etukäteen vielä tiesin että K ei tätä syö. (Pitäisikö alkaa käyttämään lyhennettä I eikä K...) Minä voisin syödä mutta sellaisenaan, kun näen ja maistan sen kaiken rasvan. Minussa elää kuitenkin jokanaisenvainoharha joka yksinkertaisesti estää syömästä tätä. Päätin siis ottaa jenkkibloggarit avuksi ja päädyin että paras tapa käyttää valtava purkillinen tätä sössöä on leipoa se sconsseihin. Kyllähän minä niitä syön, kunhan en tajua sitä rasvaa siinä. Itsepetosta, tiedän.

Jenkkiresepteissä kaikki mitataan hieman eritavalla kuin meilläpäin ja tämä legendaarinen 1 cup tulee joka raossa vastaan. Vaikka tiedänkin että 1 cup = 2,366dl nii mittaanko vai heitän tunteella? Jos joku kokee ihan miellettömän tarpeen ilahduttaa minua joskus, niin olen kovasti kiitollinen 2,366dl kokoisesta mukista. Eli jenkkien  1 cup mitasta. Tosiaan kun ne perhanat mittaa voinkin ruokalusikallisina niin täältä pesee minullakin.

Tarvitset:
2.5dl kaurahiutaleita
3dl jauhoja
2 rkl sokeria
2tl leivinjauhetta
1/2tl soodaa
1/4 tl suolaa
6 rkl margariinia
2dl piimää tai maustamatonta jugurttia
1 kananmuna
2dl maapähkinävoita

Paahda kaurahiutaleita pannulla kunnes ne saavat kauniin kultaisen värin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen margariini. Seoksesta pitäisi tulla murotaikina tyylinen. Sekoita keskenään piimä ja kananmuna ja lisää ne kuivien aineiden joukkoon. Lopuksi lisää maapähkinävoi joukkoon.

Muotoile jauhoja apuna käyttäen sämpylänkokoisia palloja tai suurempia, litteitä teeleiväntyylisiä kakkuja. Taikina on aika tahmeaa ja sitä ei kannata jauhottaa liikaa. Palloja tehdessäsi ota taikinaa käteesi ja yksinkertaisesti heittele sitä kädestä toiseen. Pyörittely ei tahmeuden takia onnistu ja liikaa jauhojakaan ei kannata leipoa mukaan.

Paista 200 asteessa noin 15min kunnes pinta on rapea. Tarjoa kuumana voin tai hillon kanssa, tai laita jäähtymään.

Ei kommentteja

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top