Maissikesäkurpitsakeitto

Olen turhautunut ruoan raskauteen. Siihen että syömisen jälkeen on painava ja vaikea olo, koska on yksinkertaisesti taas syönyt liikaa. Ja syön liian usein liikaa. Syynä siihen vaihtelevat työvuorot, stressi, aikataulut, kiire, hyvä ruoka, kaikki. Rakastan ruokaa, ja kun se on hyvää, otan vielä hieman vaikka tiedän että maha on jo täynnä. Töissä on välillä kiire ja nälkä yltyy kovaksi usein myös unohdetun aamupalan takia. Nälkäisenä valinnat ovat mitä ovat. Olen huono syömään sillä annan tunteen vierä. Olen nautiskelija, tuoksujen ja mielitekojen perässä kulkija. Kun olen koko päivän nälkäisenä töissä, arvatkaa tekeekö kotona mieli vihersalaattia vaiko vuohenjuustopastaa? Kumpi on parempaa, sitä ei tarvitse edes kysyä. Mutta välillä olisi kiva syödä hieman kevyemminkin. Tästä siis inspiraatio tehdä uudestaan maissikeittoa, jota olen ennenkin tehnyt. Maissi on ihanaa missä muodossa tahansa, joten miksei keitossa. Tässä hieman kevyempi versio. Jos haluat täyteläisempää, käytä paksumpaa kermaa ja lisää joukkoon koskenlaskijaa.

Tarvitset

700g maissia
1 kesäkurpitsan
tuoretta chiliä 
7% ruokakermaa, lorauksen verran
1 kasvisliemikuution
Suurustetta 
Riisiä 
maissilastuja

Tarkista kauan riisisi kiehuu. Jos n. 20min, laita heti kiehumaan. Jos vähemmän niin ajoita myöhemmäksi. Itse tein riisiä 3 annosta.

Keitä noin 1 litra vettä ja lisää siihen kasvisliemikuutio. Kun odotat että vesi kiehahtaa, raasta kesäkurpitsa. Voit myös pilkkoa sen sillä keitto soseutetaan jokatapauksessa. Itse tykkään kuitenkin enemmän raastaa. Pilko chiliä makusi mukaan. Itse tykkään aika runsaasta määrästä vaikka tälläkertaa sitä tulikin hieman liian vähän. Lisää veteen maissit ja anna kiehua noin 5min. Lisää kesäkurpitsa ja chilit ja anna kiehua vielä viitisen minuuttia. 

Ota keitto pois liedeltä  ja soseuta karkeasti sauvasekoittimella. Lisää kermaa hieman. Tässä kohtaa annan määräksi omatunnon. Oma omatuntoni oli aika tiukka joten kermaakin tuli vähän. 

Nosta takaisin liedelle ja lisää suuruste. Anna kiehahtaa vielä muutaman minuutin ajan. 

Tarjoile riisin ja maissilastujen kera.


  

Ei kommentteja

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top