Apple zucchini loaf bread


Leivällä ei oikein ole nimeä, otsikkona saa toimia siis sanat joita käytin inspiraartion hakemiseen. Päädyin jälleen soveltamaan, halusin hedelmäisen, pähkinäisen, kostean, matalan pitkon. Halusin leivän joka on makea mutta terveellinen. Sellaisen joka maistuu syksylle.

Leipä jota pakko ottaa vielä toinenkin pala...



  Tarvitset:

1.5dl raastettua omenaa
1.5dl raastettua kesäkurpitsaa
1dl rouhittuja saksanpähkinöitä

0.5dl oliiviöljyä
1.5dl siirappia
2tl no-eggiä + 2rkl öljyä (vastaa kahta munaa)

3.5dl kolmen viljan jauhoja
1/2tl suolaa
1/4tl kardemummaa
1/4 tl jauhettua inkivääriä
1/2tl kanelia 
 
Sekoita kuivat ainekset keskenään. Raasta omena ja kesäkurpitsa, sekä rouhi joukkoon pähkinät. Jätä pähkinärouheesta hieman sivuun päälle ripoteltavaksi. Sekoita joukkoon öljy ja siirappi sekä öljyyn sekoitettu no-egg. Tavallisesti lisään tämän veden kanssa, mutta omenasta ja kesäkurpitsasta irtoaa nestettä tässä tapauksessa aivan tarpeeksi.

Sekoita kuivat ja märät aineet keskenään ja kaada voideltuun leipävuokaan. Ripottele päälle pähkinöitä . Paista noin 45min, 180 asteessa.
Nauti aamupalaksi, välipalaksi tai tuoreen salaatin kera.

Valmistus on todella nopeaa, uuniaikaa lukuunottamatta. Maistuu ihanalle suoraan uunista tulleena mutta pitäisi säilyä kosteana ja mehevänä seuraavaankin päivään. Jää takuulla vakkarireseptien joukkoon.

  
  

2 kommenttia

  1. Oho, tein melkein samanlaisen taikinan viikonloppuna, mutta pikkuvuokiin :)

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa kivalta. Voisin kokeilla joskus tehdä tätä pikkuvuokiin ja vaikkapa kuorruttaa :)

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top