Bailey's sokerikeksit

Pitkään olen suunnitellut tekeväni sokerikeksejä, lähinnä sen takia että haluan käyttää confetista tilaamiani muotteja. Lisäksi kuvat sokerikekseistä ovat niin ihania, ne antavat yksinkertaisuudellaan kuorrutuksille ja mausteille tilaa. Kuvio ja muotti voi olla monimutkainenkin, keksi silti kohoaa tasaisesti juuri sen näköiseksi kuin se on leikattu. Ihanaa! Joulumausteilla kiva lisäys piparikoriin.

Nämä ovat nyt epävegaanisia, sillä käytin Bailey'sta maustamiseen. Toistamiseen en tuota enää osta, mutta käytetään kuitenkin pois se mikä on. Baileys leivonnassa toimii loistavasti ja antaa kevyesti hienostuneen maun.

Kuorrutuksen väsäsin nopeasti ns. kokeilumielessä. Sen edustavuutta voisin parannella hieman jatkossa.

Tarvitset:

6dl jauhoja
1/2tl suolaa
150g margariinia
1dl Bailey's likööriä, ehkä hieman runsas desi...
2tl vaniljasokeria
1 runsas tl no-eggiä, sekoitettuna  Baileyssiin
1dl sokeria

Tomusokeria kuorrutteeseen.

 Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri keskenään vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa kuivat ainekset keskenään ja yhdistä margariinisokeriin. Kaada joukkoon likööri ja sekoita kunnes taikinasta tulee muotoiltavaa massaa. Jaa taikina kahteen osaan ja laita jääkaappiin ainakin tunniksi.

Taikinaa on huomattavasti helpompi käsitellä alustalla. Itse käytin silikonista leivonta-alustaa, mutta myös leivinpaperi käy loistavasti. Valitse alustaksi joku taipuisa, jotta saat sen avulla kumottua raa'at keksit kädellesi ja sitä kautta pellille. Käsin tai lastalla onnistuu myös, mutta keksit rikkoutuvat herkemmin ja hommaan menee enemmän aikaa.

Ota puolet taikinasta, jätä toinen puoli vielä jääkaappiin.

Kaulitse taikina jauhotetulla alustalla noin puolen sentin levyiseksi levyksi ja leikkaa keksimuoteilla haluamasi keksit. Kaikista yksinkertaisemmat keksit saat käyttämällä juomalasia leikkurina. Itse tosiaan tein hitaan kaavan kautta ja leikkasin ja siirsin yhden keksin kerrallaan. Paista 175 asteessa n. 10 min. Keksit jäävät vaaleiksi, joten kun reunat alkavat kevyesti muuttua kultaisiksi, on aika ottaa pelti uunista. Anna jäähtyä ennen koristelua.

Nämä eivät myöskään leviä tai paisu kovinkaan paljon uunissa. Voit siis huoletta sijoittaa pellin täyteen keksejä, vieri viereen.

Koristeluun käytin perinteistä tomusokerikuorrutetta. Vatkaa muutama rkl Bailey'ssiä ja lisää tomusokeria kunnes saat haluamasi paksuhkon koostumuksen. Tähän en tällä kertaa kiireen takia panostanut kovinkaan paljon. Anna kuorrutettujen keksien olla hetki jääkaapissa jääkaapissa.

Juuri sopiva herkku teen tai kahvin kaveriksi.

Ei kommentteja

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top