Corn cakes

 Iltapalaksi maissikakkuja? Kyllä kiitos.

En ole ikinä ennen tehnyt vastaavia ja jälkikäteen totesinkin että olisi ollut fiksumpaa tehdä se ensimmäinen kerta valmiista ohjeesta ja soveltaa vasta toisella. Koska olin selkeästi villillä päällä riehuin keittiössä ''vähän tätä ja vähän tuota ja vaikka 2dl tätä'' menolla. Välissä huusin:  haluutko näistä makeita vai suolasia??  Suolaisia oli vastaus. Täältä siis pesee.

Tulos oli oikein maukas enkä ohjetta olisi kaivannutkaan. Näihin tulee himo kommentoi kanssaeläjä. Paras kehu jonka voi saada, resepti on siis hyväksytty virallisesti.

Tarvitset:
6kpl

2.5dl vehnäjauhoja
1dl maissijauhoja
150g maissia, pakaste tai säilyke
1/5pkt pehmeää tofua
250g maustamatonta soijajogurttia
1.5dl soijamaitoa
2rkl sweet chili kastiketta
1tl paprikajauhetta

Sekoita ainekset keskenään tasaiseksi massaksi. Paista runsaassa oliiviöljyssä miedolla lämmölle. Paiston aikana ei kannata kiirehtiä. Koska näistä tulee paksuja, sisällön paistumisessa menee hetki. Yhtä kakkusta tuli paistettua n. 10-15min. Paista siis miedolla lämmöllä niin pitkään että pinta on täysin ruskea ja kypsän näköinen. Älä polta mutta älä säästele paistoajassa.

Kunnon valurautasella lettupannulla onnistuu varmasti helpommin, mutta koska en sellaista omista vink vink joulupukki käytin muottina english muffin ringssiä. Miksi niitä nyt kutsutaankaan suomeksi... Toisaalta, taikina on jämäkkää, joten ilman muottejakin pärjää loistavasti. Minulla on vain lievä pakkomielle saada kaikista pihveistä, kekseistä ja letuista täsmälleen saman kokoisia.

Lisukkeena tarjosin valitettavasti hieman raakaa avocadoa, cashewpähkinöitä ja kirsikkatomaatteja. Omaan pinooni lorautin vielä chilikastiketta. Tällä kertaa iltapalaksi mutta myös aamupalaksi ihania. Kävisivät myös lisukkeeksi chilin rinnalle.

Ei kommentteja

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top