Kurpitsabataattikeitto

Sain vihdoinkin kurpitsan keittiööni. Olen himoinnut sitä ties kuinka pitkään, vaikka en ole koskaan itse siitä mitään tehnyt. Koska myynnissä ei ollut alunperin haluamaani the halloween kurpitsaa, jäi muutama ruokalaji tekemättä. Olen himoinnut kurpitsakeittoa, mutta koska en saanut sitä täydellistä kurpitsaa, päädyin tekemään hieman eri version. Tämän kurpitsan lajikkeesta ei ole harmainta aavistustakaan, mutta jos joku tietää miksi kutsutaan suurehkoa, vaaleaa ja pitkulaisen muotoista kurpitsaa, olen kovin kiitollinen.

Keitto oli kuitenkin kovin maukas! Syksyisen makuinen, pehmeä ja kevyesti itämainen. Koska kookosmaitovillitykseni on riistäytynyt aivan käsistä, sitä löytyy tästäkin keitosta.

Tarvitset:

n.600g kurpitsaa
Puolikas bataatti
2 pientä perunaa
2tl inkivääritahnaa
2,5dl kookosmaitoa
1/2 tl gram masalaa
1tl juustokuminaa
1tl chiliä
Muutama pyöräytys valkosipuli-pippuri-seosta
hieman suolaa
(2rkl maizenaa)

Lisukkeeksi paistettuja kurpitsansiemeniä ja couscousia.

Laita muutamaksi lohkareeksi pilkottu kurpitsa uuniin 200 asteeseen. Anna olla 5-10min kunnes hedelmäliha  on pehmennyt hieman ja irtoaa helpommin. Kuori ja pilko peruna sekä bataatti ja laita ne kattilaan. Lisää vettä niin että ne peittyvät ja anna kiehua. Välissä ota kurpitsa uunista, kaavi tai liha kattilaan ja lisää hieman vettä tarvittaessa. Anna kiehua kunnes bataatti on aivan kypsää ja kurpitsa on pehmennyt sopivasti.

Nosta kattila levyltä ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää kookosmaito ja mausteet sekä maizena. Sekoita ja anna kiehahtaa vielä hetki.

Kurpitsasta kannattaa poimia siemenet talteen ja paahtaa niitä uunissa kunnes ovat hieman ruskeita. Ripottele hieman suolaa päälle ja tarjoile keiton kanssa.

Nopea, helppo ja herkullinen!

2 kommenttia

  1. Eikös spagettikurpitsan sisältö ole hieman spagettimainen?

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top