Mantelimaito
Kun ruoasta jäi maito pois ja samalla koin tarvitsevani mantelijauhoa leipomiseen, koin oivalluksen. Olen nähnyt ohjeita mantelimaidon tekemisestä mutta en ole koskaan ryhtynyt siihen. Nyt kun suunnitteilla on paistaa leipää johon tarvitaan mantelijauhoa ja pähkinäistä makua, ei ole muuta ratkaisua kuin pistää blenderi taas käyttöön!

Mantelimaidosta ajattelin valmistaa puuroa tai pirtelön iltapalaksi. Ehkäpä käytän osan leivän leipomiseen. Saatua mantelijauhoa en kuivata täysin, annan vain valua jonkin aikaa ja pistän myöhemmin sellaisenaan leipään. Olen innoissani!

Tarvitset:

2dl kuorellisia manteleita
6dl vettä
blenderin ja tiheän siivilän tai mielellään harsokangasta.

Laita mantelit ja 3dl vettä likoamaan yöksi.
Seuraavana päivänä blendaa ja lisää vielä 3dl vettä. Laita siivilään tai harsoon valumaan niin pitkäksi aikaa kunnes olet saanut mantelimassasta kaiken mahdollisen nesteen irti. Saadun maidon voit vielä laittaa blenderiin, lisätä esim. kanelia, kardemummaa tai hunajaa maun mukaan. Itse säästän tämän vaiheen vasta kun päätän että mihin aijon maidon käyttää.

Tässä kohtaa tunnustan että noin se maito tosiaan pitäisi tehdä! Jos olet kärsimätön kuten minä niin selviät ilman liotustakin, kaikki vaan blenderiin ja mössöksi.

Mantelimassan voit pakastaa tai kuivattaa ja käyttää myöhemmin.

Ihan kahviin en tätä käyttäisi mutta kaikkialle muualle kyllä! Ihanan makuista! Vastaavaa voi tehdä myös esim. cahsew pähkinöistä joka on ehdottomasti seuraavaksi kokeilussa. Mantelin hinta ei toisaalta kirpaise ihan yhtä pahasti joten taidampa psyykata itseäni jo etukäteen tykkäämään tästä enemmän.


Kuvassa siis siivilä kattilan kohdalla odottaa maidon valumista. Huom. Kissoja ja mantelimaitoa ei kannata jättää kahden.

Ei kommentteja

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top