Pähkinäinen pinaattimuhennos


Työkaverini suositteli minulle kerran Palak paneeria, intialaista pinaattijuustomuhennosta. Olin koukussa tähän ensi maistamisesta lähtien. Innostuin myös kokkaamaan tätä kotona ja käyttämään pinaattia enemmänkin kastikepohjana. Pakastepinaatti on edullista vuoden ympäri, ja siitä saa loistavan ja terveellisen pohjan ruoalle senkoommin kermoja ja valmiskastikkeita käyttämättä. Joukkoon voi lisätä maun mukaan mausteita ja ruokaisia aineksia kuten linssejä, tofua tai kikherneitä. Maukuvaihtoehtoja on niin etnisiä kuin kotimaisiakin!

Tällä kertaa tein pinaattimuhenoksen, johon lisäsin mausteisen satay valmiskastikkeen ja hieman cashwepähkinöitä. Paistoin joukkoon myös hampulla maustettuja tofukuutioita. Riisin tai couscousin asemasta keitin quinoaa. Myös pannulla rapeaksi paistettu peruna käy hyvin tämän kaveriksi! Niin hyvää!

Pitää vissiin mainita että kokkailumme rajoittuvat mihin tätä kaalia voisi vielä laittaa? tyyppisiin ruokiin. Pinaatin lisäksi ruokaisuutta tuo pehmeäksi paistettu jättikaali jota vielä riittää.

Annoksesta riittää kahdelle + yksi eväsannos!

Tarvitset:

2 pkt pakastepinaattia
1pkt hempnut tofua
150g kaalia
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1pkt wok'n roll satay kastikkeen
3rkl sweet chili kastiketta 
2rkl tomaattipyrettä
2rkl hampunsiemeniä
1dl cashewpähkinöitä 
1dl vettä

Quinoaa
Vettä niin paljon että quinoa peittyy
Mausteita, itse käytin chiliä ja juustokuminaa
 
Huuhtele quinoa ja laita se kattilaan kiehumaan. Quinoan valmistuksessa kestää noin 20min, siinä ajassa ehdit tekemään muun ruoan. Kolmeen annokseen riittää runsas desi keittämätöntä quinoaa. Mausta vasta kun olet valuttanut ylimääräisen veden pois keittämisen jälkeen.

Kuullota kaalia ja sipulia pannulla runsaassa oliiviöljyssä, kunnes sipuli on kypsää ja kaali pehmennyt hieman. Laita toiselle pannulle tofutkuutiot ja anna paistua rauhassa kunnes ne ovat kullanruskeita.
Lisää kaalin joukkoon pinaatti ja maustekastikkeet, hampunsiemenet, rouhitut pähkinät ja vesi. Sekoittele ja anna hautua kunnes tofu ja quinoa ovat valmiita. Kastiketta voi halutessa myös suurustaa hieman. En tosin kokenut tälle tarvetta.

Sekoita tofu pinaattimuhennoksen joukkoon ja tarjoile. 

Tulos oli maukas, kevyesti mausteinen ja terveellinen! 
 
Suurimmaksi haasteeksi muodostuu valokuvata herkullinen mutta ei niin kauniin värinen ruoka, ilman päivänvaloa kurnivalla mahalla. 
  
 

Ei kommentteja

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top