Perunasoijapapulisuke avocadodipillä

Tiedättekö tunteen, kun on koko päivän suunnitellut tekevänsä illalla salaattia. Kun työt ovat ohi ja olet vihdoinkin päässyt kotiin, salaatti on lähinnä huono vitsi ja iltapalasi lue: päivällisesi ja lounaasi ehdottomina kriteereinä on että se on lämmintä ja että siinä on perunaa! Minulle kävi näin eilen, joten ruoaksi oli lisukkeen tyylistä ''salaattia''. Tarpeeksi täyttävää kovaan nälkään, tarpeeksi kevyttä myöhään nautittuna. Tätä voisin tehdä jatkossa esimerkiksi seitanin tai jonkun papupihvin kaveriksi. Lisäksi sain upotettua tähän osan kaalista, monsterikaali on tuhoutumassa hitaasti mutta varmasti.

Koska salaattiin oli alunperin tarkoitus tulla myös avocadoa, ei tätä kohtaa voinut jättää väliin. Avocadosta muodostui siis salsatyyppinen kastike, jota aikaisemmin olen valmistanut uunijuuresten dippailuun.


Jälkiruoaksi tekemääni makeaa vuokaleipää ja minttuteetä. Yrttiteetä tulee juotua lähes joka ilta, ihana tapa rauhoittua ja asettua ilta- ja unitunnelmiin.

Tarvitset

3 pientä perunaa
10cm palan kesäkurpitsaa
150g kaalia 
150g soijapapuja, käytin orogel merkkisiä pakastepapuja joita saa ainakin stokkan herkusta.  

Pilko ainekset pannulle ja paista kärsvällisesti oliiviöljyssä kunnes peruna on  kauniin kullanruskeaa ja kypsää 

Avocadodippiin:

1/2 kypsä avocado
2 marinoitua artisokan sydäntä
1 iso valkosipulinkynsi 
2rkl maustamatonta soijajugurttia
1rkl vegaanista majoneesia
1rkl sweet chili kastiketta
Ruohosipulia pilkottuna 

Soseuta kaikki keskenään ja sekoita vielä hyvin. Tarjoile kylmänä.  

Ohjeesta riittää kahdelle nälkäiselle. Ihanan helppoa, melko nopeaa ja maukasta. Yksinkertaisuus on joskus hyvinkin kaunista. 

  

Ei kommentteja

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top