Toscaiset korvapuustit



Rakastan pullien paistoa! Vanhan kunnon korvapuusteja, toscapullia ja ykkössuosikkini dallaspullia. Viimeisiksi mainituista joudun joksikin aikaa luopumaan, kunnes keksin vegaanisen vaihtoehdon täytteelle. Aikaisemmin käytin maitorahkaa ja vaniljakreemiä. Molemmat sisältävät kuitenkin maitoa joten korvike on vielä hakusessa. Nyt päädyin tekemään kanelipullia toscavivahteella. Lisäksi tein pullarykelmän irtopohjavuokaan, hieman boston tyyliin. Näiden täytteestä jätin kanelin pois ja laitoin tilalle pieneksi pilkottua kuivattua aprikoosia. Ihanaa!


Pullataikina: 

16dl jauhoja
5dl Go green soijajuomaa, vaniljalla maustettua
2dl sokeria
200g margariinia
1.5rkl kardemummaa
2pkt kuivahiivaa
2tl suolaa
(1.5tl no-egg valmistetta nesteeseen sekoittaen)



Täytteeksi:

Pehmeää margariinia
Kanelia
Sokeria
Miletti toscaseosta
Mantelirouhetta
1 pussi kuivattuja aprikooseja.

Voiteluun: 2rkl siirappia ja 1/2dl soijamaitoa


Pullataikinan olen aina tehnyt kinuskikissan ohjeistuksella, hieman omaan käyttöön sovittaen.

Ota margariini huoneenlämpöön ja laita se kulhossa vesihauteeseen odottelemaan. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Lisää joukkoon kättä hieman lämpimämpi maito (jossa no-egg). Vaivaa hetki ja lisää pehmeä margariini. Vaivaa kunnes taikina on tasaista ja siitä muodostuu helposti käsiteltävä, lisää tarvittaessa jauhoja mutta anna jäädä mielummin tahmeaksi kuin liian jauhoiseksi. Laita kulhon päälle liina ja aseta se mikroon kohoamaan. Kohota 30-50min.

Kaulitse taikina levyksi, voitele margariinilla, ripottele päälle täyteaineksia maun mukaan. Rullaa ja leikkaa paloiksi. Voitele maitosiirappi seoksella ja ripottele päälle vielä toscaseosta.  Paista 200 asteisessa uunissa kunnes pinta on kauniin kultainen.

Suosittelen kovasti hankkimaan tuon toscaseoksen. Itse en voi sietää kuivia pullia, tuolla niihin tulee ihanan tahmainen pinta. Muista ripotella sitä myös täytteeksi. Gooey!

Ei kommentteja

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top