Sienileivät


Äiti oli käynyt sienimetsällä ja yllätti minut suurella korillisella herkullisia tatteja. Kuulin myös huhuja että suppiloita on tulossa hieman myöhemmin. Laskeskelin sienivarastoani ja totesin, että muutama pussi kun saadaan vielä lisää niin ensi syksyyn saakka meillä syödään sieniä ainakin kerran kuukaudessa. Ei kuulosta yhtään pahalta! Sienten loppuessa voin tietenkin mennä kärkkymään äitini tai isoäitini pakkaselle joilta varmasti irtoaa yksi ylimääräinen paketti. Talvivarasto alkaa siis olla turvattuna!

Eilinen ilta menikin siis sieniä puhdistaen ja pakastusvalmiiksi laittaen. Aikaahan siinä meni mutta on puuhana todella rentouttavaa. Taustalla soi Brandi Carlile ja puuhastelin rauhassa melkein puoleen yöhön, kunnes toinen puoliskoni tuli kotiin ja pääsimme nauttimaan ihanat sienileivät.  Herkullisempaa ei voi olla.Tarvitset:
kahdelle

4 palaa leipää
1/2 sipulia
3 pientä tattia
8 kirsikkatomaattia
Cheezly juustoa
1rkl majoneesia
2tl välimerentahnaa tai pestoa
1tl tomaattipyrettä
1 suuri valkosipulinkynsi
valkopippuria mausteeksi

Paista sipuli ja tattiviipaleet runsaassa margariinissa kauniin kultaisen väriseksi. Sekoita majoneesi, murskattu valkosipulinkynsi, tomaattipyre ja välimerentahna keskenään. Levitä seos tasaisesti leiville. Nostele esipaistetut sipuli ja tatit leiville ja pilko kirsikkatomaatteja päälle. Viipaloi lopuksi vielä muutama juustosiivu ja pyöräytä pippuria kevyesti päälle.

Anna paistua 200 asteessa n.15 min, kunnes juusto on sulanut ja leivät näyttävät valmiilta.

Rakastan syksyä.

Ei kommentteja

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top