Sweet breakfast scones


Pitkästä aikaa meidän pienessä perheessä oli yhteinen pitkä aamu, jolloin kummallakaan ei ollut kiire mihinkään. Olen ollut kipeänä ja en siis marssinut kirjastoon lukemaan, vaan päätin nautiskella pitkästä aamupalasta ja kahvista. Usein tällaisina hetkinä olen tehnyt lettuja tai uunipuuroa, aamupalaa joka vie hieman enemmän aikaa mutta onkin sitten sen arvoista. Tänään himoitsin makeita, vaniljaisia skonsseja. Aikaisemmin olen tehnyt vain mustikka- ja maapähkinävoiskonsseja. Tällä kertaa päätin että teen neutraalimman makuisia ja annan päällystämiseen varaa. Päälle siis laitoin kirpsakampaa karviaishilloa ja viipaloin kypsää ja makeaa päärynää. Nämä ovat pehmeitä ja ilmavia, makeita ja makuhermoja lämmittäviä. Ihania.

Tällaiset aamut ovat ihania.

Tarvitset:
n. 9 skonssia

4dl vehnäjauhoja
2dl kaurahiutaleita
130g margariinia
1dl sokeria
1/2tl suolaa
2rkl siirappia
1tl vaniljajauhetta
1rkl leivinjauhetta
(1tl no-eggiä)
1dl soijamaitoa
3rkl maustamatonta- tai vaniljasoijajogurttia

Maito-siirappiseosta voiteluun

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Laita pelti ja leivinpaperi valmiiksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Älä pehmennä margariinia vaan kuutioi se jauhojen joukkoon ja muodosta käsillä seoksesta muruseos. Margariini saa jäädä paakuiksi.

Sekoita maito, jogurtti ja siirappi kevyesti keskenään (lisää no-egg) ja yhdistä ainekset.  Jos seos on liian märkää, lisää hieman jauhoja. Taikinan kuuluu olla löysähköä ja märkää mutta silti muotoiltavaa. Itse lisäsin kourallisen jauhoja vielä loppuvaiheessa, juuri ja juuri niin paljon että sain märillä käsillä muotoiltua 9 palloa. Laita pallot pellille, jätä reilut välit. Sudi maitosiirapilla ja laita uuniin. Paista 15-20min kunnes pinta on kauniin kullanruskea.

Tarjoile maun mukaan hedelmien, hillon tai siirapin kera. Myös maustamaton tuorejuusto ja esim. tuoreet mansikat käyvät ihanasti näihin.

Atlas poseerasi ruokailumme ajan vakioasennossaan... 

2 kommenttia

  1. "Rapsuta mun mahaa jooko jooko jooko!!" :)

    On muuten hyvää tuo hillo, itse en saanut lähellekään saman makuista omasta karviaiskokeilusta.

    VastaaPoista
  2. Atlas makaa puolet paikallaoloajastaan tuossa asennossa, nukkuukin noin. Se on melko huvittava näky kyllä.

    Joo on tosi hyvää! Ikeasta nappasin ihan sattumoisin mukaan, makean kirpsakka :)

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top