Täytetyt tomaatit


Täytettyjen paprikoiden jälkeen innostuin hieman enemmän täyttämisestä ja ajattelin valmistaa enemmänkin täytettyjä ruokia. Ne ovat useimmiten helppoja ja nopeita, sekä näyttäviä. Itse ainakin syön paljon mielummin linssejä paistetusta paprikasta kuin paistettua paprikaa ja linssisoossia. Suunnitelmissa on vieläkin täytetyt sienet mutta aina kun menen niitä kaupasta hakemaan, tarjolla on vain pikkuisia versioita. Portobelloakaan ei ole saanut kunnollisena vähän aikaan. Jotain piti täyttää ja valtavat terttutomaatit puhuivat puolestaan. Valitsin neljä suurinta ja marssin tyytyväisenä kassalle.

Tarvitset:
 Täytteestä riittää neljälle tomaatille

1-2 tomaattia/syöjä
1tlk valkoisia papuja
1tl currytahnaa
2tl välimerentahnaa
2tl tomaattipyrettä
1dl maapähkinöitä
1 valkosipulinkynsi
1-2rkl oliiviöljyä
Mausteeksi oreganoa ja basilikaa
Soijakastiketta ja chilikastiketta

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Leikkaa tomaateista päällinen pois ja kaavi sisus tyhjäski. Säästä osa täytettä varten. Märimmän osuuden heitin kuitenkin pois. Kannen voit pilkkoa vaikka salaatin joukkoon. Itse päädyin nälissäni syömään osan...

Valuta ja huuhtele pavut ja sekoita ne kulhossa pähkinöiden kanssa yhteen. Lisää myös tomaateista jäänyt sisus. Ei haittaa vaikka vähän muussaantuu. Sekoita erillisessä astiassa oliiviöljyyn maustekastikkeet ja murskattu valkosipulinkynsi sekä mausteet. Yhdistä seokset ja täytä tomaatit. Haluttaessa raasta hieman vegaanista juustoa päälle.

Paista uunivuoassa uunin keskitasossa noin 15min, tai niin kauan että täytteen väri muuttuu kypsän näköiseksi ja tomaatit ovat pehmenneet. Valmiiseen tomaattiin lorautin parin tl verran soijakastiketta syventämään makua. Omani kuorrutin sweet chili kastikkella, toinen puoliskoni ei tästä niinkään välitä sellaisenaan.

Tarjoile runsaalla pinaatti-rucolapedillä.

Ei kommentteja

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top