Vegaanin pähkinäjuusto

Juustot ovat olleet heikkouteni. Toisille suklaa toisille karkki, minulle juusto. Kun siirryin vegaanin ruokavalioon en varsinaisesti jäänyt kaipaamaan juustoja, sillä olen sitä mieltä että näin on tapa elää ja ruokailla. Vegaani juusto on toisaalta satunnaisesti ihan kiva lisä leivälle.

Se on jännää että kun ihminen tottuu johonkin, hän ei osaa enää ajatella pärjäävänsä ilman. Useat lihaa syövät pitävät esim. seitania täysin järkyttävänä, kunnes tajuavat ettei sen ole tarkoitus maistua lihalle tai olla sitä. Vegeleikkeleen ei ole tarkoitus maistua kalkkunalle eikä soijanakin kabanossille. Mitä mä sitten laitan leivälle jos ei ole juustoa eikä kinkkua? En mitään!

Tämä vegaanin juusto ei siis maistu varsinaisesti juustolle, mutta toimittaa sen virkaa. Lisäsin ohjeeseeni cashewpähkinöitä maun ja koostumuksen vuoksi. Tuntui että en halua välttämättä tehdä täydellisen tasaista höylättävää kimpaletta, vaan enemmänkin paloina leivälle laitettavan valmisteen. Idean sain mustikkapöperön blogista ja hänen ohje on tässä pohjana. Muutokset ovat oman kokemuksen, ainesosien ja makunystyröiden sanelemia. 

Tarvitset:

60g kookosrasvaa
2dl soijajuomaa
1/2dl munatonta majoneesia
4tl agar agar hiutaleita
1tl suolaa
2tl nestesavua
1.5dl cashew pähkinöitä
1/4tl kurkumaa
1/2dl ravintohiivahiutaleita

Aivan ensiksi murskaa pähkinät pieneksi sauvasekoittimella. Ne saavat osittain mennä ihan jauhoksi asti, riippuen kuinka isoja paloja haluat juustoon. Laita samaan kippoon ravintohiivahiutaleet odottamaan.

Öljyä valmiiksi astia johon aijot laittaa juuston.

Sulata rasva vesihauteessa. Sekoita kattilassa muut ainekset keskenään ja lisää sula voi. Sekoita pohjaa myöten jatkuvasti noin 10min ajan.  Seos saa kuplia noin 5-7min ajan.

Ota seos pois liedeltä ja lisää pähkinät ja hiivahiutaleet. Sekoita tasaiseksi ja kaada hyytymään öljyttyyn astiaan. Anna seistä jääkaapissa noin kaksi tuntia jonka jälkeen voit kumota sen lautaselle. Itse hyydytin juuston pyöreässä muovikulhossa joka toimii hyytymisen jälkeen juuston kupuna.

Tämän säilyy mustikkapöperön mukaan viikon jääkaapissa. Lisäksi voit tehdä useamman juuston kerrallaan ja pakastaa.

1 kommentti

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top