Vegaanin vanukas


Rakastan vanukasta! Suklaavanukasta, vaniljavanukasta... drooool! Kaupassa jumitun aina kuolamaan vanukashyllylle, kunnes minut raahataan pois ja palautetaan maanpinnalle vanukastaivaasta. Muistan ikuisesti kun eräänä iltana olin hieman mieli maassa. Kello lähestyi jo puolta yötä ja minä onnettomana totesin että nyt pitäisi saada vanukasta. En olisi ikinä uskonut että I tarttuu tuumasta toimeen ja ilmoitti että ''tehdään sulle sitä sitten''. Hän ihan oikeasti teki mulle suklaavanukasta ison kipollisen! En keksi mitään mikä olisi piristänyt minua ikinä yhtä paljon kuin silloin! Tämän jälkeen olen toistamiseenkin saanut vanukasta makeanhimon iskiessä. Siitä on muodostunut ikään kuin lohturuoka, romanttinen sellainen.  

Kun on paha mieli, pitää saada vanukasta!

Nyt oli minun vuoroni kokkailla. Koska päivä ei mennyt ihan putkeen vanukashimo ei yllättänyt. Olen päättänyt että suklaiset ja rasvaiset herkut saavat jäädä viikonloppuihin. Tässä siis arkeen sopiva terveellinen vegaanin vanukas. Jos kaipaa makeutta lisää, voi tomusokerin määrää lisätä. Lisäksi jos haluat koostumuksesta oikein paksua, lisää hieman perunajauhojakin.

Ohjeesta riittää kahdelle vanukasnarkkarille tai usemmalle sivistyneelle nautiskelijalle.

Tarvitset:

1/5l suklaajuomaa, itse käytin ricedreamin mutta alpro soyan ovat mielestäni parempia
1/2dl tomusokeria
1/2dl perunajauhoja
2rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta
1tl vaniljasokeria
1 banaani
1 kypsä avocado
marjoja tarjoiluun

Kuori avocado ja banaani valmiiksi ja laita tehosekoittimeen odottamaan.
Kaada suklaajuoma kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä. Sihtaa joukkoon tomusokeri, kaakaojauhe, vaniljasokeri ja perunajauhot. Sekoita jatkuvasti vispilällä pohjaa myöten. Kun olet sekoitellut viitisen minuutin ajan ja massasta on tullut paksua, nosta pois levyltä. Sekoittele vielä hieman ja kaada tehosekoittimeen. Anna pyöriä kunnes massa on tasaista ja kaada tarjoilukulhoon. Laita kelmu kulhon päälle ja anna olla ainakin puoli tuntia jääkaapissa. Mielellään ainakin tunti.

Viikonloppuisin sulata vesihauteessa joukkoon 100g tummaa suklaata.


Tarjoile marjojen kera!

1 kommentti

  1. Hyvää tuli! Vähän sain kokkareita tehtyä sihtaamisesta huolimatta, mutta eihän se haittaa. Lisäksi sekotin ihan tavallisessa taikinakulhossa muussatun banaanin ja avocadon sekaan. Nam! Tulee kiva yllätys vegaanikaverilleni.

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top