Vegan Brownie Cupcakes


Janskulla oli eilen synttärit, ja sain tilaisuuden leipoa jotain pinkkiä. Tällaista ei satu usein joten heräsin aamulla kahdeksalta ja pistin ranttaliksi. Halusin tehdä jotain tahmeaa ja makeaa, sokerihumalaa. En ole paljon vegaanireseptejä vielä testannut, mutta nämä onnistuivat kyllä loistavasti. Olen huono noudattamaan reseptejä, mutta näissä kirjoitin onneksi ylös mitä laitoin ja kuinka paljon. Tälläkertaa onnistuin siis välttämään ''vähän sinnepäin'' meiningin vaikka reseptiä en noudattanutkaan. Näistä tulee todella suklaisia, ihania leivoksia. Koostumuksesta en halunnut tehdä muffinssimaista, vaan enemmän leivos ja brownie tyyppistä. Lopputulos on siis täyteläinen ja helpoiten mm. haarukalla syötävä.

Tarvitset:

2dl jauhoja
1,2dl kaakaojauhetta
1/2tl suolaa

1,5dl tummaa sokeria
1.5dl norm. sokeria
1-1.5dl margariinia
1.5tl vaniljasokeria

2tl no-egg valmistetta (tai kaksi munaa)
5rkl vahvaa kahvia, mielellään espressoa
(puolikas banaani)
2rkl oliiviöljyä

200g tummaa suklaata

Kuorrutteeseen:

100g margariinia
7-8dl tomusokeria
3rkl soijamaitoa
Sokeroituja kirsikoita (taisivat olla ei-vegaanisia joten omista leivoksista jätin pois. Koska Jansku on kirsikkafani niin nämä olivat suunnattu erityisesti hänelle)
Punaista elintarvikeväriä, vegaanista

Jos mahdollista, nappaa apuri ja laita hänet pilkkomaan 100g suklaata pieneksi rouheeksi. Jos leivot yksin, tämän voi tehdä myöhemminkin.

Laita uuni lämpenemään 200C asteeseen ja vuoraa muffinivuoka paperivuoilla. Suosittelen käyttämään pohjalla kovaa vuokaa sillä taikinasta tulee raskasta yksittäiset vuoat eivät välttämättä säilytä muotoaan. Itse joudin lisäämään vielä toiset paperivuoat kun otin leivokset uunista.

Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja suola keskenään

Vaahdota pehmeä margariini ja sokerit. Vatkaa vatkaimella noin 5min.

Sekoita no-egg jauho kahviin ja lisää sokerimargariini seoksen joukkoon. Lisää myös murskattu banaani ja öljy. Banaanin voi jättää pois. Itselläni on tapana lisäillä hieman banaania tai muutama rkl omenasosetta leivonnaisiin. Jos käytät kananmunaa, voit vähentää kahvin määrää tai lisätä taikinaan muutama tl pikaespressojauhetta. Vatkaa kananmunat yksitellen sokerimargariiniin.

(rouhi 100g suklaata)

Sulata 100g suklaasta vesihauteessa, lisää halutessasi pieni nokare margariinia joukkoon. Vatkaa märkiin aineisiin.

Sihtaa kuivat aineet muuhun seokseen ja kääntele ainekset sekasin. Tässä vaiheessa ei enää kannata vatkata vaan sekoittaa vain niin vähän kuin mahdollista. Lisää joukkoon rouhittu suklaa.

Täytä vuoat melkein täyteen. Nämä eivät kohoa kovinkaan paljon. Paista uunissa noin 10min(?). Itse käytin ''istu vieressä ja kyttää'' menetelmää. Ota pois heti kun ovat jähmettyneet ja pinta kovettuu hieman. Saa jäädä sisältä tahmeaksi. Pidennä paistoaikaa jos haluat kiinteämmän lopputuloksen. Huomaat että keskiosa lässähtää hieman alaspäin, näin tiedät että keskeltä on märkää ja suklaista!

Valmista kuorrute vasta kun olet ottanut leivokset uunista. Näin ne saavat aikaa jäähtyä. Huomioi että näiden ei ole tarkoitus kohota kovinkaan paljon ja ilman kuorrutetta lopputulos ei ole kovin edustuskelpoinen. Maku kuitenkin ratkaisee eikö vain?

Pehmennä margariini ja vatkaa siihen vuorotellen tomusokeria ja soijamaitoa. Lisää punaista elintarvikeväriä vähän kerrallaan kunnes saavutat halaumasi värin.

Koristele leivokset haluamasi tavalla ja säilytä jääkaapissa. Voit leipoa myös edellisenä päivänä sillä maku vain syvenee seuraavaan päivään. Kuorruta kuitenkin vasta tarjoulupäivänä.

Nauti!

Ei kommentteja

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top