Viski-Viikunatorttu


Aamulla lähdin yllättäen töihin, joten suunnitelmat meni hieman uusksi päivän ruokien suhteen. Olin pyytänyt kahviseuraa iltapäiväksi ja tietenkin näin oivan tilaisuuden leipoa jotain. Junassa kaivoin esille kynää ja paperia ja otsikoin Torttu. Puolen tunnin ideoinnin jälkeen siitä muodostui kirsikka-rommitorttu. Tietenkin muistin että kotona ei ole rommia ja passi on kotona. Ilman sitä olen alkossa lähinnä hyvä vitsi.  Huomasin kaupassa että myöskään kirsikoita ei ole enää saatavilla. Uusiksi! Kotona oli viskiä ja kuivattuja viikunoita, paremmaksi ei voi mennä. Lisäksi kaupasta löytyi ihania tuoreita viikunoita melko edulliseen hintaankin.

Tästä tortusta tulee ihanan täyteläinen ja kostea! Voit huoletta tehdä sen edeltävänä päivänä. Sisältöä voit muutella vaihatalla hedelmää ja juomaa maun mukaan. Rommi-kirsikka, mansikka-baileys tai vaikka aprikoosi -jokulikööri. Itselläni inkivääri-brandy on seuraavaksi kokeiluissa, sokeroidut inkivääripalat houkuttelevat vaikka ne sellaisenaan eivät ole herkkua taloudessamme.

 Tarvitset: 

4dl jauhoja
1dl sokeria
1dl tummaa sokeria, hieman vajaa desi riittää.
2dl maustamatonta soijajogurttia
150g margariinia
1.5dl kuivattuja pieneksi pilkottuja viikunoita
0.5dl viskiä
2dl soijamaitoa
2.5rkl kaakaojauhetta
2tl vaniljasokeria
1rkl siirappia
50g 70% tummaa suklaata

Kuorrutteeseen:

1dl kaurakermaa
1dl ruokosokeria
50g 70% tummaa suklaata
2rkl viskiä

Tuoreita viikunoita koristeluun.

Pilko viikunat pieneksi ja laita ne viskiin odottelemaan. Pilko myös suklaa pieneksi rouheeksi.
Vaahdota sokerit ja voi keskenään. Lisää soijajugurtti. Kaada maito erilliseen kulhoon ja lisää siihen 1rkl siirappia. Sihtaa kuivat ainekset keskenään ja sekoita sokerivoi seokseen vuorotellen maidon kanssa. Yritä selvitä vähällä sekoittamisella. Nostele viikunat lusikalla viskistä ja kääntele ne suklaan kanssa taikinaan. Säästä viski kuorrutetta varten.

Kaada korppujauhotettuun irtopohjavuokaan.

Paista uunissa 175 asteessa 35-40min.

Kuorrutetta varten keitä kermaa ja sokeria hetken, kunnes sokeri on sulanut joukkoon ja seos kuplii hieman. Nosta levyltä ja lisää suklaa joukkoon. Sekoittele ja nosta varovasti takaisin levylle muutamaksi hetkeksi kunnes suklaa on sulaa. Sekoita kokoajan. Viimeiseksi sekoita joukkoon viski. Kaada hieman jäähtyneen kakun päälle ja laita jääkaappiin.  Kuorrute saa valua reunoille eikä sillä ole tarkoitus ns. kuorruttaa kakkua. Enemmänkin valella se.

Hieman ennen tarjoiluhetkeä koristele viikunoilla.

Ei kommentteja

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top