Banaani-mustikkaletut

Nyt on sunnuntai. Kaiken pakkausrumban keskellä olemme silti ansainneet herkullisen ja hieman pidempikestoisen aamupalan. Siispä, suuret kupit kahvia, jakso Ally McBealia ja kuohkeita ja meheviä lettuja! Näistä tulee juuri niin ilmavia ja pehmeitä kuin kuvissa näyttävät!

Banaani-mustikkaletut:

1dl maustamatonta soijajogurttia
1 iso banaani
2dl kaurahiutaleita
2dl vehnäjauhoja
2dl soijamaitoa
1rkl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
0.5dl sokeria
2dl mustikoita
1rkl perunajauhoja
öljyä paistamiseen

Soseuta banaani ja jogurtti tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Sekoita keskenään kaurahiutaleet, leivinjauhe, vehnäjauhot ja sokerit. Lisää maito ja banaaniseos. Sekoita aivan tasaiseksi. Lisää loraus maitoa jos haluat juoksevamman lopputuloksen.

Sekoita jäisiin tai tuoreisiin mustikoihin perunajauho ja ota pannun lähettyville odottelemaan erilliseen kulhoon. En sekoita näitä taikinaan sillä haluan kyllä mustikkaista makua mutten halua että ne värjäävät koko taikinan liilaksi.

Kuumenna pannu keskilämmölle ja kaada hieman öljyä. Yhteen lettuun käytin n. 3rkl taikinaa. Nostele taikina keoksi ja anna valua pyöreäksi. Ripottele päälle mustikoita ja odota kunnes reunoihin nousee kevyitä kuplia ja kullanruskea reuna pilkottaa. Käännä ja paista kultaiseksi. Sisältö saa jäädä jopa hieman liian pehmeäksi, se jähmettyy kyllä lautasella odotellessa muita lettuja.

Koristele mustikoilla ja tarjoile!

2 kommenttia

  1. Oho, johan näyttävät muhkeilta! Voiskin tehdä lettuja ens viikolla loman kunniaksi :)

    VastaaPoista
  2. Lettuja voi tehdä ihan vaan aamun kunniaks :)

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top