Chia-vanukkaita ja terveyspohdiskelua


Tykkään syödä puuroja, aamupalaksi keitettyä puuroa ja töihin mukaan raakapuuroa miljoonalla lisukkeella. Suosikkini on tähänmennessä tattari-hirssi-tuorepuuro goji-marjoilla, chia-siemenillä ja neitsytkookosöljyllä höystettynä. Mieluiten mantelimaitoon tehtynä ja joukossa saa olla muutama taateli, aprikoosi ja pähkinöitä. Ihanaa! Aamuisin riisi- ja kaurapuuro tuottavat suurta nautintoa. Päätin illalla pistää tekeytymään chia-siemenistä vanukasta, tarkoituksena syödä sitä puuron kaverina. Puuroon pitää aina olla hilloa, kiisseliä tai jogurttia. Jotain mössöä päälle! Chia-vanukas kuulosti siis taivaalliselta. Sitä se olikin!

Vadelmainen chia-vanukas kahdelle:

2dl vadelmia
3kuivattua taatelia
2dl mantelimaitoa
ripaus kanelia ja vaniljaa
1rkl goji-marjoja

4rkl chiasiemeniä

Soseuta kaikki aineet keskenään chia-siemeniä lukuunottamatta. Sekoita joukkoon chiasiemenet ja anna odotella jääkaapissa yön yli. Jos illalla on aikaa, sekoittele muutamaan otteeseen ja lisää siemeniä jos haluat paksumman lopputuloksen.

Tarjoile puuron ja vaahterasiirapin kera!


Minun vanukkaastani tuli kirpsakka mutta koska vaahterasiirappi on pakollinen osa sunnuntai aamua, tämä ei haitannut. Tuli oikein ihana annos ja ehdottomasti kokeilen tätä uudelleen, ehkä eri marjoilla!

2 kommenttia

  1. Hei, blogisi vaikuttaa kivalta! Chia on aivan mahtava ja hurjan monipuolinen siemen :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Chia on kyllä jännä :) Vasta oikeastaan tutustun sen käyttömahdollisuuksiin. Vinkit otetaan vastaan!

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top