Hedelmäsalaatti ja cashew-kerma


Kaappiin oli kerääntynyt useampia hedelmälajeja joille piti löytää yhteinen käyttötarkoitus. Olen aikamoinen hedelmähamsteri ja kotona pitää aina olla vähintään banaaneja ja omenoita. Mielellään joku kolmaskin. Päivittäin menee sellaisenaan, smoothiessa ja esim. puuron kera.

Jälkkäriksi päädyin siis tekemään hedelmäsalaatin! Rakastan hedelmäsalaatteja ja tekisin niitä useamminkin jos vain jaksaisin pilkkoa. Koska valikoima oli kirpsakkaa ja raikasta, sain hyvän syyn kokeilla kauan himoitsemaani cashew-kermaa, joka oli kyllä juuri niin ihanaa kuin olin kuvitellutkin! Sopii ihanasti erilaisiin vegaanisiin jälkiruokiin. Tätä voisi kokeilla myös omenapiirakan kanssa, maustettuna kanelilla ja vaniljalla.


Tarvitset:

1/2 granaattiomenan
1 banaani
1 omena
 1/4 papaya
2 viikunaa

125g cashew-pähkinöitä
1tl hunajaa
1tl kookosöljyä
vettä

Laita cashew-pähkinät veteen likoamaan. Sillä aikaa pilko hedelmät kulhoon haluamasi kokoisiksi. Kun salaatti on valmis aseta se syrjään ja valuta pähkinöistä vesi. Laita pähkinät tehosekoittimeen ja lisää kylmää vettä niin että pähkinät juuri ja juuri peittyvät. Lisää kookosöljy ja hunaja. Anna sekoittua kunnes massa on tasaista. Lisää tarvittaessa vettä tai pähkinöitä säädelläksesi kerman paksuutta.

Valuta kerma hedelmien päälle ja tarjoile!

Ei kommentteja

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top