Kurpitsakeitto suppilovahveroilla

Syy miksi syksyä onkin jo odoteltu on yllätys yllätys ruoka! Meillä kotona on asiat niinkin ihanasti että kurpitsaa ja sieniä on pukannut eri suunnista jääkaappini täyteen. Ei tarvitse miettiä kovinkaan paljon mitä söisi kun raaka-aineet tujottavat jääkaapissa vastaan. Mitä kurpitsaruokaa me huomenna syödään?

Sain siis sen tuntemattoman kurpitsalajikkeen rinnalle ihka oikean halloweenkurpitsan. Tai oikeastaan neljäsosan siitä, mistä olen kyllä hyvin kiitollinen.  Kyseessä on siis noin kahden kissani kokoinen neljäsosa. Oikein riittävä vähäksi aikaa. Olen aikalailla tykästynyt kurpitsan makeaan makuun, ja pelaillutkin sillä tässä muutaman kokkailukerran aikana. Äidin työkaverin kautta sain vielä kaksi komeaa kesäkurpitsaa! Tämähän passaa sillä kesäkurpitsa on jääkaappimme vakio muutenkin. Aina on oltava kesäkurpitsaa ja sitä on aina laitettava joka ruokaan...

Rakas äiti on niinkin ahkera sienestäjä että hän pitää huolta minunkin talvivarastostani. Itse en ole tänävuonna ehtinyt sieneen kertaakaan. Työ ja muu puuha vie ajan käsistä, silloin kun vapaata olisi, ei vain jaksa lähteä metsään tarpomaan. Sain suuren ämpärillisen suppilovahveroita aikaisemman tattisaaliin lisäksi. Sienet onkin pakastettu näteiksi littanoiksi pakastepussipinoiksi käyttöä odottelemaan. Matikkapääni kertoo että meilläpä syödään sieniä kaksi kertaa kuukaudessa ensi syksyä odotellessa! 

Sain vihdoinkin oikeat ainekset jotta pääsen testaamaan pumpkin jam blogin kurpitsakeittoa! Ihan samallainen kurpitsahan minulla ei edelleenkään ole, mutta tämä keltainen ihanuus on hyvin paljon maukkaampi kuin se edellinen. Resepti on siis hieman muunneltu osittain myös ainesosien puuttumisen takia, mutta veikkaampa että perusajatus säilyi. Koska käsillä oli juuri poimittuja suppiloita, ja olin hurauttanut annoksen mantelimaitoa luomumanteleista, olin ruokaeuforian partaalla. Tästä ei paremmaksi syksyruoka mene!

Kurpitsan siemenet poimin sinnikkäästi talteen ja paahdoin ne kullanruskeiksi. I tosin söi ne kaikki samana iltana joten se siitä säilömisestä. Hyvä että maistui kuitenkin.

Kurpitsakeitto:

600g kurpitsalihaa
1 valkosipulinkynsi
Loraus oliiviöljyä
1tl ruokosokeria
ripaus muskottipähkinää
1tl suolaa
hieman mustapippuria
hieman raastettua inkivääriä
2dl kookosmaitoa, ei sitä light versiota!
3dl mantelimaitoa

Lisäksi:

muutama kourallinen suppilovahveroita
paahdettuja kurpitsansiemeniä
hieman avocadoöljyä
suolaa ja pippuria

Pilko kurpitsa pieniksi paloiksi ja paista öljyssä hetken, kunnes ovat pehmenneet ja kypsyneet hieman. Lisää valkosipulinkynsi ja muut mausteet, viimeiseksi maidot. Anna kiehua n. 20min välillä sekoittaen.

Paista suppilovahveroita öljyssä kunnes ovat kypsiä ja ylimääräinen neste on lähtenyt. Mausta suolalla ja pippurilla.

Soseuta keitto ja lisää nestettä tarvittaessa. Itse pidän paksummasta koostumuksesta. Tarjoile sienien ja  paistettujen kurpitsansiemenien kera, sekä sirottele päälle hieman avocadoöljyä.

Nauti syksyn mauista ja väreistä!

  

2 kommenttia

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top