Kurpitsaquinoa kesäkurpitsaveneessä

Olen viimeaikoina hakenut enemmän inspiraatiota muista blogeista kuin ennen. Aikaisemmin olin aivan koukussa taste spotting ja finding vegan sivustoihin, joissa edelleen siis vierailen päivittäin. Nykyään taas selailen enemmän suomalaisia ruokablogeja, varisinkin näin kun eletään samassa vuodenajassa ja nautitaan samaan aikaan samantyyppisestä sadosta. Jonkinlaista yhteenkuuluvuuden tunnetta siinäkin on. 

Kaikkialla pukkaa kurpitsaohjeita mistä kiitän kovasti, sillä kurpitsa ei vielä ole loppumassa. Nyt kuitenkin nappasin vinkin maustaa quinoaa appelsiineja hunajaa blogista. Tomaatin sijaan käytin... kurpitsaa! Olen tietenkin ennenkin maustanut quinoaa mutta mausteilla, en toisella raaka-aineella. Koska äidin työkaveri lahjoitti käyttööni jättikesäkurpitsaa, sain vihdoinkin tarpeeksi materiaalia kovertaa sisustan tyhjäksi! Tämä kovertaminen ei nimittäin ole yhtään niin hauskaa kaupan kääpiöversioilla.

Syksyn ruoka on vain niin ihanaa! Ohjeesta riittää oivasti yhteen naisnälkään, yhteen miesnälkään ja mieseväsnälkään. Noin 3-4 annosta siis. 

Kurpitsaquinoa veneissä:

4 halkaistua kesäkurpitsaa, noin 10cm paloja 
300g kurpistanlihaa  jotain ei kesäkurpitsaa siis
Vettä
2rkl kookosmaitoa
3dl quinoaa 
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi 
Oliiviöljyä 
Mausteeksi juustokuminaa, pippuria, suolaa, ja chilisekoitusta.

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Pilko sipuli.  Koverra kesäkurpitsat veneiksi ja laita sisus pannulle sipulin kanssa. Paista miedolla lämmöllä. Sivele kurpitsaveneet öljyllä ja ripottele päälle hieman suolaa ja pippuria. Laita uuniin kypsymään.

Huuhtele quinoa ja laita hetkeksi likoamaan. 
Keitä kurpitsa kypsäksi, valuta ylimääräinen vesi pois ja lisää kookosmaito. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella ja lisää valutettu quinoa ja vettä n. 4-5dl. Lisää vettä vähän kerrallaan tarvittaessa. Keitä quinoa kypsäksi ja murskaa joukkoon valkosipulinkynsi ja mausteet. Sekoita hyvin ja täytä kesäkurpitsaveneet ensin kurpitsasipulitäytteellä ja sitten quinoalla. Laita vielä uuniin noin 10min ajaksi.

Tämänkin tarjosin yksinkertaisella rucola-pinaattipedillä kirsikkatomaattien ja avocadon kera. Villasukat jalassa, oman kullan kainalossa.  
Jatkuisipa syksy ikuisesti. 

Ei kommentteja

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top