Mustikkachiaherkku


Viehdyin viime kokeilun jälkeen kovasti chia siemeniin. Olen enenmmänkin ryhtynyt tekemään mukajogurtteja ja vastaavia erityisesti puuron kaveriksi tai pieneksi välipalaksi. Onhan noita kaupassa valmiinakin mutta jotenkin on miellyttävämpää pyöräyttää itse hedelmistä, siemenistä ja pähkinöistä. Chia-vanukas jota viimeksi tein oli koostumukseltaan pehmeämpää kuin tämä. Tällä kertaa tein paksumpaa ja hillomaisempaa jälkeä ihan tarkoituksella.

Tämä toimii ihan jälkiruokana jos päälle pyöräyttää kookoskermavaahtoa ja koristelee vaikka goji-marjoilla. Tälläkin kertaa päätin kuitenkin lusikoida tätä ison keon puuron päälle aamupalaksi. Kaverina iso kuppi (lue: monta isoa kuppia) kahvia, mausteena ripaus kanelia!

Kuten varmaan huomaatte käytän hunajaa ruoanlaitossa, mitä moni vegaaniruokailija ei tee. Tässä kohdassa minulla on poikkeus. Käyttämäni hunaja on peräisin virosta kahdesta pisteestä. Naapuriltamme tai isovanhempieni tutulta. En osta kaupasta hunajaa, mutta suostun tosiaan käyttämään tätä Tartosta kiikutettua tavaraa jota mummoni tuo minulle. Jos tämä loppuu, odottelen mielummin uutta satsia kuin ostan luomuakaan. Hunajanhan voi jättää resepteistä helposti pois. Jos lisää makeutta kaipaa, voi lisätä muutaman taatelin joukkoon.

Mustikkachiaherkku:

1.5dl mustikoita
0.5dl vadelmia
2rkl goji-marjoja
3 taatelia
2dl kookosmaitoa
0.5dl cashew-pähkinöitä
5rkl chia-siemeniä
1rkl hunajaa
1rkl kookosölyjä

Pyöräytä ainekset sekaisin tehosekoittimessa chia-siemeniä lukuunottamatta. Lopuksi sekoita chia joukkoon ja anna seisoa jääkaapissa yön yli muutaman kerran sekoitellen. Koristele vielä mustikoilla!

Tämä on arkipuuro. Sunnuntaisin voi päälle lorauttaa vaahterasiirappia ja kahvi voi saada kaveriksi lusikallisen coconutwhippiä!

Ei kommentteja

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top