Parsakaalikeitto

Parsakaali on niin hyvää, mutta jostain syystä sitä ei tule syötyä kovinkaan usein. Pitää kaivaa tämä uudestaan kunnolla käyttöön, siitä kun tulee niin loistavia ruokia. Liian usein ja liian monet yhdistävät sen vain keitettyä parsakaalia ruokaan. Mikä on minun mielestäni ainakin herkullista, mutta hieman tylsää pidemmän päälle. Väitän varmaksi että moni parsakaalinepäilijä muuttaa mielensä edes asteen positiivisempaan suuntaan kun maistaa tätä keittoa, parsakaalia piirakassa tai risotossa.

Kuvaaminen meni vähän pieleen ja tässä siis ei niin edustava otos. Koska rakastuin itse hyiomakehu tähän reseptiin niin kovasti, päätin julkaista sen silti. Ensikerralla hienompia kuvia sitten.

Pääin myös osoittaa kuinka hyvää keitto voi olla ilman kermaa, voita tai juustoa. Antaa makujen näkyä ja maistua! Hyvistä raaka-aineista tulee hyvä keitto! Tässä siis kevyt ja herkullinen parsakaalikeitto! Ohjeesta tuli käytännössä riittävä noin kolmelle, tai neljälle alkukeitoksi. Me pahikset söimme kattilallisen kahdestaan!

Parsakaalikeitto:

1 keskikokoinen parsakaali
1dl vihreitä linssejä
1dl punaisia linssejä
1/3 basilikanipusta
iso kourallinen baby pinaatinlehtiä
3dl kevyt-kookosmaitoa
1.5dl vettä
1rkl soijakastiketta
3rkl sweet chili kastiketta
1rkl avocadoöljyä
1rkl kookosöljyä
mausteeksi timjamia, juustokuminaa, chiliä ja pippurisekoitusta

Noin tuntia ennen ruoanlaittoa huuhtele linssit ja laita likoamaan.

Pilko parsakaali kattilaan ja peitä vedellä. Keitä noin 5min ja lisää linssit. Kun parsakaali on täysin kypsä, valuta vesi pois. Nosta kattila levyltä ja lisää joukkoon tuore pinaatti ja basilika. Kaada päälle kookosmaito, vesi ja maustekastikkeet. Soseuta sauvasekoittimella haluamasi koostumus. Itse pidän karkeasta lopputuloksesta. Jos haluat keitosta juoksevampaa, lisää vettä tai kookosmatoa.

Nosta kattila levylle ja lisää mausteet ja kookosöljy. Maistele välillä, mielestäni mausteita saa tässä olla aika reilusti. Sekoittele ja anna pulpahtaa vielä kerran. Koristele basilikanlehdillä ja lorauta hieman avocadoölyjä päälle. Tarjoile sellaisenaan tai tuoreen sämpylän kera.

1 kommentti

  1. Todella maukas keitto! Itse jätin öljyt ja juustokuminan pois, ja toimi siltikin erinomaisesti. Tätä täytyy tehdä uudelleen, kiitos hyvästä reseptistä! :)

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top