Punajuuripihvit ja hampurilaisia

Äiti kiikutti minulle vielä muutaman ylimääräisen punajuuren, joten piti ryhtyä tuumasta toimeen jotta saamme tämän luomuruokavuoren kulutettua. Ei yhtään pöllömpi pulma!

En kovinkaan paljon pidä valmis-punajuuripihveistä. Punajuuri on kuitenkin herkkua ja tänään olikin rohkeutta ja inspiraatiota kokeilla murtaa mielikuvat pahoista punajuuripihveistä. Kannatti kyllä! Näitä voisi kutsua jopa herkullisiksi. Minä päätin tehdä pihvit ja mies sai päättää syödäänkö jonkin lisukkeena vai hampparin muodossa. Onko vaikea arvata kumpaan päädyttiin?

Annoksesta tulee aika suuri mutta loput voi aina pakastaa. Oli tarkoitus tehdä hieman vähemmän mutta punajuurta tuli tuosta vonkaleesta hieman enemmän kuin arvioin.

Quinoa-punajuuripihvit:

1 jättiläispunajuuri, tai 2 pienempää
1 sipuli
1dl quinoaa
1dl soijarouhetta
1dl gramjauhoja
1dl vehnäjauhoja
0.5dl korppujauhoja
2rkl avocadoöljyä
2rkl soijakastiketta
3rkl sweet chili kastiketta
öljyä paistamiseen
(1rkl no-egg valmistetta)

mausteeksi pippuria, chiliä, paprikajauhetta ja yrttejä mielen mukaan.

Keitä quinoa kypsäksi, hetki ennen valmistumista lisää joukkoon soijarouhe. Kannattaa käyttää isoa kattilaa jotta voit sekoittaa tässä kaikki ainekset sekaisin. Toisella pannulla paista pieneksi silputtu sipuli ja raastettu punajuuri kunnes ovat täysin kypsiä. Sekoita ainekset kattilassa ja lisää loput aineet.

Ota viereen kulho vettä ja muotoile välillä käsiä kastellen massasta palloja. Litistä hiukan ja paista miedolla lämmöllä kunnes pinta ruskistuu ja näyttävät valmiilta.

Yksinkertaista mutta herkullista! Ensi kerralla lisään joukkoon puskan basilikaa ja muutaman valkosipulinkynnen. Tällä kertaa nämä unohtuivat kauppaan ja jääkaappiin. Ehdottomasti tulen tekemään useamminkin näitä, nyt kun pääsin punajuuren makuun muodossa jossa en ole siitä sen koommin ennen välittänyt.

Leivän väliin lisäsin hiukan hampurilaiskastiketta, mutta jatkossa pysyttelen omatekemissä soosseissa. Helpoin tapa on sekoittaa muutama rkl ketsuppia, chilikastiketta ja majoneesia! Myös avocadosta ja artisokansydämistä tulee loistava dippi. Lisäksi käytin muutaman lehden keräsalaattia, viipaloitua kesäkurpitsaa ja cheezly juustoa. Terveellinen ja herkullinen hampurilainen! Ei tulisi mieleenkään vaihtaa tätä heseen tai mäkkäriin!

3 kommenttia

  1. http://uusimusta.squarespace.com/etusivu/2011/10/31/paluu-juureksiin.html

    Osasitpa olla ajankohtainen :)

    VastaaPoista
  2. Hihih kappas! Pitäisiköhän tässä kehitellä vielä joku uusi resepti ja osallistua haasteeseenkin :)

    VastaaPoista
  3. Sain juuri eilen luomupunajuuria paketissa ovemme taakse ja mietin etta mita voisinkaan niista tehda sen ianikuisen keiton sijaan ja googlaamalla loysin sinut ja blogisi! Minun elamanihan on kissoja ja kasvisruokaa! Hauska loyto! :)

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top