Syksyn uunipuuro

Huomaan käyttäväni kanelia, omenoita, inkivääriä ja muita sysyn makuisia mausteita ja aineksia entistä enemmän. Mitä kylmempää ulkona on sitä enemmän haluan kanelia kahviini!

Olemme kovia syömään puuroa tässä talossa. Aamupalaksi puuroa on hyvin tavallinen ilmestys, nopea täyttävää ja terveellistä. Kun on enemmän aikaa, teen mielelläni jotain erikoisempaa. Lettuja, sconsseja? Mutta kun puoliuninen mies mumisee että tahtoo puuroa aamupalaksi, pakko kai sitä on tänäkin aamuna tehdä. Koska aamu jatkui tänään puoleen päivään, ennen kuin piti oikeasti ryhtyä mihinkään, oli aikaa hieman luksustella. Annoksesta tulee sopivasti yksi tyttöannos ja hieman kookkaampi miesannos.

Tarvitset:

1 omena
2.5dl kaurahiutaleita
2dl vettä
2dl soijamaitoa
kanelia
2rkl kookosöljyä
1tl hunajaa
2rkl kookoshiutaleita

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Viipaloi omena ohueksi ja lado puolet viipalista uunikulhon pohjalle. Kopauta päälle kanelia haluamasi verran. Sekoita maito, vesi ja 2dl kaurahiutaleista keskenään. Kaada omenoiden päälle ja laita uuniin, alatasolle.

Sekoita kookosöljy, loput 0.5dl kaurahiutaleet ja hunaja keskenään. Kun puuro on ollut uunissa 5-10min tai kun neste on suurinpiirtein imeytynyt hiutaleisiin, ota puuro uunista ja lado päälle loput omenaviipaleet. Ripottele kauraöljyseos tasaisesti omenoiden päälle. Lopuksi sirottele päälle kookoshiutaleet ja hieman kanelia. Anna paistua vielä noin 10min tai kunnes pinta on kullan ruskea.

Kuori on makea ja rapea, ehkä hieman syntisen oloinen, mutta välistä paljastuu terveellinen ja täyttävä aamupala!

Tarjoile omenasoseen tai kiisselin kera!

Ei kommentteja

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top