Chocolate chip cookies

Kotona esitettiin toive että joku päivä voisi tehdä suklaakeksejä. Tämä tulikin oivalliseen aikaan, sillä jouluhuuhaa on vahvasti käynnissä ja jokunen takuuvarma resepti on kaivettava kaapinperukoilta, jos käykin niin että pitää äkkiä vääntää joululahjasatsi tai tarjoilut kaapista löytyvistä aineksista. Joulun lähestyessä monilta löytyy ainakin perus-leivontavehkeet ja suklaata! Kaikkia aineksia voi myös vähän korvailla ja muunnella maun ja kaappivaraston mukaan.

Tätä reseptiä olen käyttänyt monta kertaa, eikä se koskaan jätä pulaan. Keksireseptejä testanneena voin todeta että nämä ovat ehdottomasti parhaat suklaakeksit mitä olen tehnyt. Juuri sellaisia amerikkalaisia, suuria, pehmeitä, rapeita ja suklaisia kuin elokuvissa syödään. Vegaanisiin leffatunnelmiin pääsee dippaamalla näitä vaikkapa kylmään mantelimaitoon!

Tästä tulee todella iso satsi, puolita jos valmistat vain omaan herkutteluun. Mittayksikkönä käytän cup mittaa jota en laiskuudessani jaksa muuntaa. 1cup on kuitenkin pyöreästi 2.4dl, tarkkaan ottaen 2.366dl. Oman mittani olen ostanut stokkalta, muualla en ole nähny myynnissä mutta varmasti löytyy kun vähän jaksaa etsiä ja tutkia.

Suklaahippukeksit:
1cup kookoshiutaleita
4cup jauhoja
1cup vaaleaa sokeria
1cup fariinisokeria
1rkl leivinjauhetta
1tl ruokasoodaa
1tl suolaa
2cup karkeaa suklaarouhetta
1cup oliiviöljyä
0.5cup kookosöljyä
1cup soijamaitoa
1tl vaniljauutetta
0.5tl manteliaromia
 2rkl vaahterasiirappia

Sekoita kuivat ainekset keskenään huolellisesti. Rouhi suklaa karkeasti ja sekoita se kuiviin aineksiin. Vatkaa loput ainekset keskenään huolellisesti. Yhdistä kuivat ainekset märkiin ja sekoita huolellisesti. Pyörittele taikinasta palloja ja litistä ne haluamasi kokoisiksi. Minulla keksit eivät juurikaan leviä joten keksit kannattaa litistää sen kokoisiksi millaisiksi ne haluaa valmiina. Paista 200 asteessa noin 10min tai kunnes pinta on kauniin ruskea.

Ihana lahja vaikka sellofaaniin käärittynä, lohtua pimeään ja iloa arkeen.

2 kommenttia

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top