Haudutettu punakaali




Punakaali on minulle uusi tuttavuus mutta sain loihdittua siitä mitä ihanimman ruoan. Haudutettua punakaalia. Tämän luomukaali löytyi saamastani lahjakorista josta mainitsinkin jo aikaisemmin. Viimeaikoina on ollut kamalasti kiireitä, joten en ole ehtinyt julkaista reseptiä. Tosiasiahan on että tästä kokkailusta on hieman enemmänkin aikaa. Tämä on kuitenkin mitä loistavin syksyruoka, maukas ja lämmittävä, minkä vuoksi en halunnut jättää tätä postausta ensi kertaan.  Punakaalin lisäksi tarjosin leivitettyjä tofuviipaleita ja uunissa kypsytettyjä luomuporkkanoita, jotka myöskin olivat tästä suuremmoisesta korista peräisin.

Haudutettu punakaali:

1 keskikokoinen punakaali
1 suuri sipuli
1 valkosipulin kynsi
2 pientä luomu omenaa
1 rkl oliiviöljyä
3 rkl omenaviinietikkaa
0.5dl herukkamehua
1dl punaviiniä
0.5dl vettä
1tl sokeria
1rkl sweet chili kastiketta
Tuore rosmariinin oksa
Timjamia
Pippuria ja suolaa
kourallinen saksanpähkinöitä
kourallinen pinjansiemeniä

Pilko kaali ja sipuli pieneksi ja aseta silppu kattilaan. Lisää oliivöljy ja paista n. 5min  jatkuvasti sekoittaen. Lisää herukkamehu, viini ja vesi ja sekoita. Lisää joukkoon rosmariinin oksa, sokeri, omenaviinietikka ja murskattu valkosipuli. Anna paistua miedolla lämmöllä välillä sekoitellen noin 15min. 

Kun kaali hautuu pilko omenat pieneksi. Lisää omena joukkoon ja anna paistua vielä 15-20min. Ideana on että ruoka muhii rauhassa miedolla lämmöllä, mielummin hieman pidempäänkin! Lopussa sekoita joukkoon vielä sweet chili kastike. Ideana on laittaa sitä juuri ja juuri niin paljon että kastike itsessään ei maistu mutta antaa kivasti makeutta ja syvyyttä makuihin.

Ruskista saksanpähkinät ja pinjansiemenet kullanruskeiksi pannulle ja ripottele kaalin päälle tarjoiluastiaan.

Tarjoile lisukkeena tai sellaisenaan!







Ei kommentteja

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top