Itämainen palsternakka-maissikeittoOlen nyt oikein villillä päällä kun osallistun heti toiseen ruokahaasteeseen! Nämä haasteet ovat minulle uusi tuttavuus joten tetenkin sitä pitää heti alkuun osallistua kaikkiin peräjälkeen että voi rauhoittua.

Palsternakkaan en ole ennen tätä päivää koskenut kuin kerran ja silloinkaan en valmistanut tästä ruokaa.
Voi siis sanoa että olen täysin ennakkoluuloton ja kokematon. Sunnuntaina kävimme syömässä kiinalaisessa ravintolassa ja tuijottelin mummoni tilaamaa maissikeittoa mietteliäänä. Olen ennenkin tehnyt maissikeittoa, mutta yleensä meksikohenkisesti nachojen kera. Koska mummon keitossa oli kanaa, maistaminen jäi sikseen. Päätin kuitenkin kokeilla valmistaa tätä hieman itämaiseen henkeen. Maissin kaverina sai toimia palsternakka joka onkin uuden mustan kolmannen viikon ruokahaasteena! Palsternakka toimi ideanakin loistavasti sillä maissihan on keltaista ja halusin että keiton väri säilyy kevyen kellertävänä. Bataatin tai punajuuren länträäminen sekaan olisi pilannut tämän ongelmansa kullakin...


Päätin unohtaa ohjeet ja noudattaa tätä kuuluisaa keittiövaistoa että näin tätä varmaan käsitellään. Pahoittelen siis mahdolliset palsternakkamokat etukäteen. Näin valmistetaan ruokaa tunteella!


Itämainen palsternakka-maissikeitto:

1prk säilykemaissia (340g)
250g palsternakkaa
2dl kookosmaitoa
1 sipulin
1tl sitruunaruohotahnaa
1tl inkivääritahnaa
4rkl sweet chili kastiketta
1rkl soijakastiketta
1tl chilijauhetta
1tl juustokuminaa
1rkl maizenaa
paistamiseen öljyä

200g tuoreita vihreitä papuja ja suolaa maun mukaan

Pilko sipuli ja kuullota kattilan pohjalla. Lisää kuorittu ja raastettu palsternakka. Paista 5-10min ja lisää maissi.  Lisää vettä sen verran että palsternakka ja maissi jäävät kokonaan veden alle. Keitä kymmenisen minuuttia välillä sekoittaen.
Valuta osa vedestä pois ja lisää joukkoon kookosmaito ja loput ainekset maizenaa ja papuja lukuunottamatta.
Soseuta tasaiseksi ja anna pulpahtaa muutaman kerran. Lisää maizena ja tarjoile papujen kera.

Samalla kun soseutat keittoa, anna papujen kiehua 2min suolalla maustetussa vedessä. Kun keitto on valmis, lisää pavut päälle ja nauti. Itse lisään päälle vielä sweet chili kastiketta, mies taas soijakastiketta!

Ei kommentteja

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top