Omenaiset kaurateeleivät

Minut tuntevalle ei varmasti ole epäselvää että pidän aamupaloista. Pidän myös makeista aamupaloista. Pidän myös rauhallisista aamuista. Yhtälö on helppo ja selvä. Kun kaurahiutalepaketista toljottaa vastaan kaurateeleipästen ohje, 1 + 1 = 2 ja matematiikka ei ole koskaan ollut helpompaa.

Ohje on siis myllyn paras paketista peräisin. Muuntelin hieman jotta sain mantelimaidon ja mantelijauhon käytettyä. Suhteet pidin samana. Lisäksi lisäsin joukkoon omppuja kun niitä hieman tulvii joka suunnalta ei sillä että valittaisin! Luokittelin nämä makeiksi mutta tosiasiahan on että makeita näistä syntyi vasta kun päätin kuorruttaa ne omenahillolla ja viikunoilla. Sellaisenaan voit vaikka sipaista margariinia tai juustoa päälle.

Teeleivät:

2.5dl kaurahiutaleita
1.5dl vehnäjauhoja
1dl mantelijauhoja
2.5tl leivinjauhetta
1tl suolaa
1rkl sokeira
50g margariinia
2.d dl mantelimaitoa
1.5dl omenaraastetta

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sulatettu rasva ja neste. Sekoita tasaisksi ja jaa leivinpaperille noin kolmeksi kasaksi. Painele tasaisiksi kostutetulla kädellä ja pistele reikiä haarukalla. Jaa haluttaessa teeleivät valmiiksi sektoreiksi veitsellä tai pizzaleikkurilla.

Paista 250 asteessa noin 10min. Tarjoile heti!

Jos et vielä ole keksinyt mitä kokkaat isälle aamukahvin kaveriksi niin tämä on ainakin helppo ja maistuva vaihtoehto. Ainekset löytyvät mitä luultavimmin valmiina kaapista!


1 kommentti

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top