Samettinen punajuurikeitto


Koska minulla on nyt ihka oma Ruokatorstai, onhan siitä pakko nyt reseptejäkin kokeilla. Minulla on itselleni sääntö sekoamisen varalta. En saa kokata reseptejä muusta kuin meneillään olevasta kuukaudesta. Näin en saa hepulia ja voin käydä kirjan rauhassa lävitse. Kaikkeahan en tietenkään tule kokkaamaan, mutta kuukauteen mahtuu aika monta ruoanlaittoa. Ainakin kolmekymmentä...

Nyt vuorossa on punajuurikeitto. En ole ikinä keksinyt soseuttaa punajuurta joten tulipahan sekin kokeiltua, ja sepä kannatti. Tuloksena oli ihanan pehmeä ja kermainen sosekeitto. Punajuurihaasteeseen en tällä osallistu, sillä kovinkaan uutta ja ulkomailta lainattua tämä ei ole. Joskus simppeli ja kotimainen on kuitenkin parasta!

Resepti on siis peräisin Ruokatorstai kirjasta. Olen kuitenkin tehnyt muutaman muutoksen enemmän omaan makuun osuvaksi.


Punajuurikeitto:

600g raakoja punajuuria
1 iso sipuli
1 valkosipulinkynsi
2rkl avocadoöljyä
3dl vettä
2dl kookosmaitoa
1 kasvisliemikuutio
1 paahtoleipäviipale
1tl oreganoa
1tl basilikaa
suolaa ja pippuria
1 rosmariinin oksa


Kuori ja pilko punajuuret ja sipuli. Lisää kattilaan öljyä ja kuullota kasviksia hetki. Lisää vesi, kookosmaito, kasvisliemikuutio, valkosipuli ja rosmariinin oksa. Keitä kunnes kasvikset ovat kypsiä. Nouki joukosta rosmariini pois ja lisää  paahtoleipä joukoon, anna sen vettyä muutaman minuutin ajan ja soseuta keitto tasaiseksi. Mausta ja tarjoile!

Ei kommentteja

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top