Sweet cornmeal pancakes for breakfast?

Minulle ainakin maistuisi! Unohdetaan hetkeksi että kaiken makean pitää olla epäterveellistä ja tihkua rasvaa. Myönnettäköön etteivät nämä leuhki glykemiaindeksillään ja sisältävät ruokalusikallisen enemmän makeutta kuin puuro. Voittavat kuitenkin monet muut leivonnaiset ja makeat ruoat.

Paksut ja makeat maissiletut eivät löydä paikkaansa mistää muualta kuin aamusta! Kun tekee mieli jälkiruokaa, teen ihan jotain muuta. Nyt nautitaan heräämisestä, aamukahvista, ajasta kun ei vielä ole kiire minnekkään. Plussana se että kolme pientä kakkusta piti nälän poissa todella pitkään!

Hyvää huomenta!

Makeat maissiletut:
8 pientä

4.5dl +2rkl soijamaitoa
2.5dl vehnäjauhoja
3.5dl maissijauhoja
2dl raastettua omenaa
2rkl avocadoöljyä
(1tl no-egg jauhetta)
2tl leivinjauhetta
1rkl vaahterasiirappia
3rkl sokeria, lisää maun ja omenoiden happamuuden mukaan
öljyä paistamiseen

Sekoita kuivat ainekset keskenään no-egg jauhetta lukuunottamatta. Olen tehnyt näitä myös ilman tuota ja onnistuu oikein hyvin, joten voi jättää pois. Sekoita maitoon no-egg, siirappi, öljy ja omenaraaste. Yhdistä ainekset ja paista miedolla lämmöllä öljyssä. Öljyä ei tarvitse käyttää kovinkaan paljon jos käytössä on laadukas pannu. Maissijauho tarttuu herkästi kiinni joten jos käytössä on hieman kuluneemmat työkalut, kannattaa öljyä lorauttaa hieman enemmän.

Kaada päälle runsaasti sokeroimatonta omenasosetta ja tarjoile lämpiminä. Tämä takaa hyvän päivän kun aamukin alkaa näin herkullisesti!

2 kommenttia

  1. Kerro sitten ihmeessä miten onnistuivat! ovat ehdottomasti kyllä kokeilun arvoisia.

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top