Tofu-papupyörykät


Olen sitä tyyppiä, että vaikka rakastankin salaatteja, haluan rinnalle jotan kevyesti täyttävämpää. Usein paistan tofua tai valmistan linssejä ja papuja. Nyt kun sattui olemaan hieman ennemmän aikaa, päätin siirtyä mukavuusalueeni ulkopuolelle ja tehdä pyöryköitä. Olen niuho myönnetään, haluan taikinan olevan terveellistä ja lisätä joukkoon mahdollisimman vähän jauhoja. Sitten kun paistan pyörykkäni, kiroan että ne eivät pysy täydellisinä palloina, vaan litistyvät hieman. Tällä kertaa annoin vaan mennä ja jätin pikkutarkkuuteni toiselle sijalle. Näistä tuli herkullisia!

Tarvitset:

1tlk valkoisia papuja
1pkt maustamatonta tofua
kaksi kourallista pinaatinlehtiä
1 sipuli
1 valkosipuli
3rkl ölyjä
3rkl sweet chili kastiketta
muutama tippa nestesavua
1dl soijarouhetta + 0.5dl vettä
0.5dl vehnäjauhoja
0.5dl korppujauhoja
2rkl perunajauhoja

Mausteeksi maun mukaan chiliä, paprikajauhetta, oreganoa ja basilikaa.

Pilko sipuli ja valkosipuli pieneksi ja kuullota niitä hetki pannulla. Lisää murustettu tofu ja paista noin viisi minuuttia. Sekoita kaikki ainekset jauhoja ja soijarouhetta lukuunottamatta ja soseuta haluamasi koostumus. Sekoita jauhot ja soijarouhe + vesi ja vaivaa taikinasta tasainen. Lisää tarvittaessa muutama tippa vettä.

Muotoile märillä käsillä pieniä pyöryköitä ja paista kärsivällisesti keskilämmöllä runsaassa ölyjssä. Kun ovat kypsiä, nostele talouspaperille jäähtymään jotta ylimääräinen öljy valuu pois.

Näiden tekemisessä on puuhailemista, joten kannattaa varata aikaa ja valmistaa isompi laari kerrallaan. Loput voi pakastaa tai napata evääksi. Itse nautin näitä seuraavana päivänä halkaistuna leivän päällä. Vaihtoehtoja on satoja!

2 kommenttia

  1. Näyttävät ihanilta, rapsakoilta ja sopivan rasvaisilta ;)

    VastaaPoista
  2. Jep! Rasvaisia ne ovat vain silloin kun paistovaiheessa läträä öljyllä. Uunissa tulisi varmasti terveellisempi vaihtoehto.

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top