Vegaani Popiah

En tiedä kuinka monelle Popiah on tuttu, mutta itse tunnistan sen parhaiten Malesialaisena katuruokana. Versioita on yhtä monta kuin kokkeja mutta perinteisesti tässä yhdistyy sitkeä taikina, hienoksi raastettu lanttu, makeantuliset kastikkeet ja merenelävät. Joukkoon kääritään usein myös rapeaa salaattia. Wikipedian käsitys eroaa hieman omastani mutta kuten sanottu, versioita on monia ja omani on vain minulle muodostunut käsitys.

Uuden mustan ruokahaasteessa innostettiin lainaamaan ideoita ulkomailta. Taikinana käytin yksinkertaisimmillaan lehtitaikinaa, vaikka poikkeaakin alkuperäisestä. En nimittäin varmasti ole ainut jonka pakastin pursuaa joulun alla lehtitaikinalevyjä. Joskus on kiva käyttää niitä muihinkin kuin tähtitorttuihin. Merenelävien sijasta käytin rapeaksi paistettuja tofukuutioita ja rapeaa salaattia käytin tarjoilupohjana. Syntyy yksinkertainen ja nopea ruoka, Popiah. Ihana sana!

Tässä siis vastaus viikon ruokahaasteeseen: Vegaani popiah lantusta ja kikherneistä
Ihana tapa saada nyt niin edulliselle lantulle käyttöä vähän etnisemmässä muodossa!

Tarvitset:
4 lehtitaikinalevyä
1 lantun
1tlk kikherneitä
1 sipuli
2dl malesialaista sambal kastiketta
4rkl sweet chili kastiketta
2tl soijakastiketta
1pkt hampputofua
Rapeaa salaattia
Oliivi- ja maapähkinäöljyä
Mausteeksi juustokuminaa, chiliä ja paprikajauhetta.

Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen.
Raasta lanttu ja pilko sipuli pieneksi. Paista runsaassa oliiviöljyssä noin viisi minuuttia. Lisää maustekastikkeet, kikherneet ja mausteet ja jatka paistamista. Samalla paista toisella pannulla pieneksi pilkottua tofua kunnes pinta on kullanruskea.Yhdistä tofu lanttuseokseen ja anna hautua hetki.

Kauli lehtitaikinalevy leveyssuunnassa ohueksi ja lusikoi täyte tasaisesti päälle. Kääri rullalle ja aseta uunivuokaan saumakohta alaspäin. Toista sama kaikille levyille ja paista uunissa kunnes pinta on kauniin kullanruskea.

Pilko salaattia lautaselle ja pirskottele maapähkinäöljyllä. Asttele popiah lautaselle ja nauti. Minun mahani täyttyi yhdestä, miehelle maistui kaksi! Neljäs menee evääksi huomiselle!

1 kommentti

  1. Hei!
    Tämä onkin uusi blogi minulle, vaikka näköjään arkistoja löytyy jo pitkältä ajalta. Lantut laitoin minäkin taikinakuoreen, tein samosat :)
    ps. kissat on kingejä

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top