Kissojen aktivointi

Varmasti hyvin moni kissanomistaja miettii välillä päänsä puhki miten saisi kattinsa liikkumaan, puuhastelemaan ja viihtymään, oli syynä sitten tilanpuute, ylipaino, tylsyys tai vanhuus. Meillä on tilanne kaksi pentua ja paljon energiaa! Tätä energiaa pitäisi saada kulutettua mielellän keinoilla joka ei liity toisensa kiusaamiseen. Tuhoja meillä ei tehdä onnkesi mutta kissoille haluaa silti keksiä mielekästä tekemistä jossa voisi vähän käyttää aivojakin. Naksutinkoulutus on aloitettu ja Vega osaa jo nuolaista sormenpäätä kun sen hänelle osoittaa. Tämä vaattii toistaiseksi pienen muistutuksen herkkupalan muodossa, nuolaisu on kuitenkin jo selkeä toiminto nuolaisu-herkun odotus! eikä enää herkun maun nuolemista pois sormenpäästä. Kehitystä on siis tapahtunut!

Tänään ovelle kiikutettiin aktivointilauta jonka ostimme äidin kanssa puoliksi. Ei voi muuta sanoa kuin että loistava kapine! Aktivointipallo meiltä jo löytyykin, mutta se tyhjenee nopeasti ja yleensä pyörii sohvan alle piiloon, mistä vain toinen kissa sen saa haettua. Lauta on tarpeeksi jykevä, ei siis mikään muovipalanen vain. Siinä on monta eri kohtaa naksuille ja jokaisessa kissa joutuu miettimään ainakin hetken. Meillä tosin kesti 3min kun molemmat osasivat ottaa naksut kaikista piiloista. Aikaa siinä kuitenkin menee ja nuo pääsevät puuhailemaan vierekkäin ei-painien.

Ei voi muuta sanoa kuin että suosittelen kovasti! Varsinkin perheissä joissa syödään enemmän naksuja, voi päivän annoksen tarjota tältä laudalta. Kissoilla on puuhaa itse ollessa poissa ja vähentää varmasti monen ahmintaa. Naksut myös pureskellaan paremmin kun ne yksi kerrallaan kalastellaan. Edelleen pakonomaisesti muistutan kaikkia tutustumaan kuivamuonien pakkausselosteisiin ja tarjoamaan kissoille laadukasta tavaraa! Meillä naksut toimivat vain leikeissä, kuten tässä. Näin ei tarvitse keksiä erillisiä herkkupaloja esim. naksutinkoulutukseen vaan voi tarjota laadukasta kuivasapuskaa erikoisherkkuna!


Tarkennuksena vielä että aktivointilauta tuli tässä setissä ja mukana myös lelulaatikko josta kissat voivat kalastella kulkusilla varustettuja palloja. Naoksen mielestä tämä mahdoton tehtävä on tietenkin huippuhauskaa. Vega irrotti ensitöikseen pitkän lelukepin jonka päässä on hiiri. Nyt Vegan tehtävä näyttääkin olevan verjella tätä lelua keinolla millä hyvänsä. Tyttö murisee minkä ehtii ja kuljettaa saalistaan ympäriinsä tyytyväisenä...

Ei kommentteja

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top