Naos

Atlaksen poismenon jälkeen aukko oli niin meidän kuin Vegan elämässä. Kovasti kaivattiin jotain jota hoivata, jotain kenen kanssa leikkiä ja kelle antaa rakkautta. Niinpä tiemme törmäsivät pieneen harmaaseen kisuun josta edellisen omistajan oli luovuttava astman vuoksi. Saanko esitellä, Naos poika.

Vegan nimi tulee lyyran tähtikuvion päätähden mukaan. Niinpä pentu sai nimekseen Naos, joka on peräkeulan tähtikuivon kirkkain tähti.

Naos on nyt hieman yli 12vk. Hänet luovutettiin perheestään jo 8vk vanhana. Muistuttaisinkin että jos olette hankkimassa kissaa, varmista että pentu saa olla äitinsä ja sisarustensa kanssa vähintään 12vk ikään asti. Näin turvaat parhaan mahdollisen alun pienokaisen elämälle. Tämä on lyhyt aika odottaa, kun edessä voi olla kaksikymmentä ihanaa vuotta!

Syytä miksi Naos luovutettiin, emme tiedä. Tämä oli kuitenkin jo tapahtunut ja pennun oli saatava hyvä koti. Poika on syvän harmaa, leuan alla ja mahassa on pikkuisen valkoista. Tänään kävimme rokottamassa ja tarkistuttamassa pennun, oikein terve poika.

Vega on sopeutuvainen kisu, tottunut jakamaan huomion, ruoan ja sylin. Naokselle tämä kaikki on uutta. Kodin sääntöjä opetellaan kovasti ja niiden osalta onkin mennyt ihan hyvin. Pieniä ongelmia teettää Naoksen käytös Vegaa kohtaan. Poika on leikkisä ja energinen niinkuin kaikki pennut. Hän on kuitenkin melko mahtaileva kokoisekseen ja ikäisekseen. Kovasti siis kiivetään tyttömme niskaan jo tuossa iässä pomottelemaan. Lisäksi leikki ei lopu aina silloin kuin pitäisi. Tappeluja ei siis ole mutta Vegan kissakieli menee vähän huti ja Naos harrastaakin ns. hyökkäilyä ja painia kielloista huolimatta. Eläinlääkäri neuvoi että annamme Vegan näyttää rajat. Vega vaan ei sitä tee... Aikainen leikkauttaminen saattaisi auttaa saamaan luulot vähän pienemmiksi, mutta aika usein pennut suostutaan leikkaamaan vasta noin puolen vuoden iässä. Seurailemme tilannetta, jos joltain löytyy kokemuksia pomottelevasta kissanpennusta, kaikki vinkit otetaan vastaan. 

 Naoksen käytöstä tarkkaillessani huomaan konkreettisesti että luovutusiät eivät ole mitään ehdotuksia, vaan ne on määritelty syystä. Naos olisi kaivannut hieman enemmän painia ja kokemusta sisarustensa kanssa, jotta hänellä olisi enemmän kokemusta siitä, miten kissat viestivät ja milloin kuuluu oikeasti antaa olla.

Aikaa on kulunut kuitenkin vähän ja aikahan sen näyttää. Onneksi Naokselle on tiedossa koti ainoana kissana, jos käykin niin ikävästi että hän ei meille sopeudu. Lähtökohta on kuitenkin se että molemmilla kissoilla on mahdollisimman hyvät oltavat. Tänään kuvailimme eläinlääkärille lasten leikkiä ja käytöstä, ja toivoa tuntuu kuitenkin olevan hieman.

Luonteeltaan Naos on aivan ihana, fiksu ja touhukas. Hieman äänekäs myös toisinaan joka on yhteydessä kovaan ruokahaluun :) Meillä ollaan sekaruokinnalla (raakaa lihaa-luista lihaa-laadukasta teollista plus tietty vitamiini yms. lisät) ja alussa jännitinkin että miten whiskassin kuivaruokaan tottunut poika meillä selviää. Tarjolla ei ole kovinkaan useasti kuivaruokaa, saatika sitten whiskasia. Naoksen ruokahalu on kuitenkin niin mieletön että huolet olivat turhia.

Vega ja Naos painivatkin tuossa vieressä iloisena. Toivotaan kovasti että Vega alkaa näyttämään rajoja pikkuiselle.

5 kommenttia

 1. Voi hitsit miten suloinen pieni kaveri :'') Kissat ovat vain niin kertakaikkisen valloittavia!

  VastaaPoista
 2. Se on pieni mutta persoona on kyllä iso! :D Yritän keksiä kovasti keinoja millä vakuuttaa tuolle että se painaa vain 2kg ja on aika pikkuinen vielä. Että ei tarvitsisi isotella! :)

  VastaaPoista
 3. Kaunis kissa! Ihanan nimen keksitte.

  VastaaPoista
 4. Kiitos Nonnis :) Mustakin tuo nimi on aika kiva, tykkään simppeleistä nimeistä joka ei välttämättä ole aina se hyvin suomalainen pörri, mirri, musse jne :D

  VastaaPoista
 5. onnittelut uudesta kaverista :) en tiedä, onko salama vastuussa noista räiskyvän vihreistä silmistä, mutta ihan mahtavat!

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top