Paistettu seitan

Olen oppinut arvostamaan seitania ja sen muutelukykyä entistä enemmän. Tänään matkaankin ruohojuureen hakemaan lisää gluteiinijauhoja. Olen aina ennen tehnyt seitanin uunissa, runsaassa kastikkeessa. Tälläkertaa päätin paistaa pannulla. Ehdottomasti paras seitan mitä olen tehnyt, kärsivällisyydellä oli tässä kyllä iso osa.

Joskus uunissa minulle jää seitanin keskiosa hieman jauhoisen oloiseksi, ja tämä häiritsee ihan mielettömästi. Johtuukohan liian vähäisestä paistoajasta? Tunti pitäisi varmaan kokeilla venyyttää puoleentoista tuntiin... Tällä kertaa näin ei kuitenkaan käynyt ja tuloksena oli ihanan murea ja mausteinen koostumus.

Seitanin olen valmistanut Chocochilin ohjeen mukaisesti. Tällä kertaa pidin liian isona vaivana avata tietokonetta joten meninki oli mitä muistan ja mitä jääkaapissa on tyyppinen. Lisäksi lisäsin tällä kertaa runsaasti mausteita itse seitaniin enkä vain marinaadiin. Tämä toimi mielestäni loistavasti ja seitanista tuli kunnolla maustettu!

Paistetut seitansuikaleet:

Seitanmassa:

2.5dl gluteiinijauhoja
1.5dl gramjauhoja
1tl paprikajauhetta
1tl chiliä
0.5tl juustokuminaa
1tl tandoori mausteseosta
nestesavua
2tl soijakastiketta
1tl sweet chili kastiketta
1 valkosipulin kynsi murskattuna
1.5dl vettä

Keitinliemi:

1.5l vettä
2 kasvisliemikuutiota
0.25dl balsamicoa
0.25dl soijakastiketta

Sekoita liemen ainekset ja aseta levylle kiehumaan.
Seitan: Sekoita kuivat aineet keskenään huolellisesti. Lisää 1.5dl veteen valkosipuli, soijakastike, chilikastike ja muutama tippa nestesavua. Sekoita hyvin ja yhdistä kuiviin aineksiin. Sekoita ensin haarukalla huolellisesti ja vaivaa käsillä hetki. Muotoile  haluamasi kokoinen pötkö.  Leikkaa viipaleiksi ja keitä puoli tuntia.

Marinadi:


2rkl sweet chili kastiketta
2 valkosipulin kynttä
0.5dl maapähkinäöljyä
2rkl balsamicoa
2tl soijakastiketta
2tl hunajaa
0.5tl inkivääritahnaa
0.5tl red curry tahnaa
2tl vegaanista punaista pestoa
jos löytyy valuta muutama tl öljyä esim aurinkokuivatuista tomaateista.
1dl vettä

Kun seitan on kiehunut, leikkaa viipaleet puoliksi ja asettele marinaadiin nii että kaikki peittyvät. Lisää tarvittaessa vettä tai käy kääntelemässä seitania muutamaan otteeseen. Itse olen usein lisännyt vettä sen verran että koko seitan jää marinadiin.  Anna marinoitua mielellään yön yli. Makua tarttui kiitettävästi myös kun pistin marinoitumaan aamulla ja illalla paistoin.

Nostele seitan marinadista ja paista keskilämmöllä pinta kevyen rapeaksi. Maistele välillä onko kypsä sisältäkin. Rinnalle kuutioin bataattia ja porkkanaa, sekä keitin kypsäksi. Makea lisuke toimii kivasti hieman mausteisemman seitanin kanssa. Tämä seitan toimii kivasti myös seuraavana päivänä vaikka wrapin täytteenä kylmänä.

1 kommentti

  1. Heippa Liisa! Muistan, kun julkaisit jostakin Seitan aiheisesta reseptistäsi postauksen aikoja sitten. Olisiko siitä peräti kaksi vuotta vai enemmän. Minulle aivan uusi ruoka jäi mieleeni kummittelemaan. Olen maistanut seitania muutamassa ravintolassa postauksesi jälkeen ja nyt innoistuneena vihdoin kattilassani porisee ihka ensimmäinen seitan pötköni. Odotan tätä suurella innolla, tuoksu oli herkullinen! Päätin aloittaa helpolla ja hankin ruohonjuuresta valmiin seitan-sekoituksen johon riittä veden lisääminen. Ehkä myöhemmin teen seoksen ihan itse. Tulinkin tänne sinun blogiisi nyt kiittämään tästä ajatuksesta minkä sait minussa aikaan! Samalla katselin vinkkejä seitan pötköni marinadiin ;) Kiitos Liisa! Olen niin kaivannut vinkkejä arkisenkasvisruoan tekoon ja täällä sinun blogissasi tosiaan inspiroidun. :) Terkuin: Emma Vahanne

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top