Rakas joulupukki

Hei joulupukki! Tuttavuutemme on melko vähäistä sllä pienestä pitäen olen liittänyt kirjeen loppuun sinun ei tarvitse tulla itse käymään, riittää kun tontut jättävät säkin oven taakse. En edelleenkään ole päässyt peloistani eroon, mutta tämä ei tarkoita etteikö minulla ole muutamaa lahjatoivetta...

Olisi ihanaa jos löytäisit minulle Sinuhe egyptiläisestä kuvitetun tai ihan tavallisenkin painoksen. Käytettynä vaikka, ollaanhan me ekologisia! Minulta puuttuu myös muutama Torey Haydenin kirja joita luen mielelläni yhä uudestaan ja uudestaan. Kyllähän sinä rakas pukki tiedät että kirja on aina ihana lahja jota osaan arvostaa!

Keittiöni on myös hieman vajaa... Tarvitsen kunnollisen haudutuskattilan jossa vihannekset ja seitanit kypsyisivät. Ikeassakin oli muutama kiva, kyllä kai ruotsalaisetkin osaavat hauduttaa? Keittiötarvikkeet ovat muutenkin aina mieleisiä, erityisen heikkona olen retrohenkisiin peltipurkkeihin, mutta niitä on kyllä hieman vaikea löytää.

Kaikenlaiset hillot ja soossit ilahduttavat myös aina. Meillä syödään nimittäin paljon puuroa ja joskus se kaipaa vähän uutta makua. Ruokaan liittyvät jutut ovat siis suurta huutoa ja pääset kuule pukki niillä oikein hyvään suosioon. Täällä kun kokkaillaan hyvin avoimin mielin. Muistathan vain että taloudessamme ei käytetä eläinperäisiä tuotteita kuten liivatetta, kananmunaa tai maitoa.

Joulunahan minä saan syödä myös suklaata ja karkkia sellaisenaan. Nekin usein ovat epävegaanisia joten jos pukki haluat ilahduttaa minua nameilla, tarkitsathan että voin syödä niitä hyvällä omatunnolla. Täältä löytyy pientä avustusta jos et ole perehtynyt asiaan aikaisemmin. Ruohonjuurestakin saa vaikka mitä ja siellä henkilökunta osaa kyllä avustaa sinuakin pukki!

Koska tammikuusta alkaen elämä muuttuu hyvinkin paljon hektisemmäski, kaipaisin lounasboksia. Sellaista jossa hedelmät ja leivät kulkisivat litistymättä. Kuitenkin sellaista realistista joka mahtuu kulkemaan mukana.

Samoihin tunnelmiin tarvitsisin uuden penaalin. Katsos kun nykyiseeni on tarttunut stabiloistani väriä ja aina kastuessaan se värjää kaiken siniseksi... Yritän kovasti olla kastelematta sitä mutta joskus sattuu kahvin kanssa vahinkoja.

Kahvista tulikin mieleen että sitä olisi joskus kiva terästää makusiirapilla sunnuntaiaamun kunniaksi.

Ulkona ilmat alkavat kylmentyä. Minulta uupuu kunnolliset lapaset, sellaiset yksinkertaiset ja tavalliset joissa olisi vaikka thinsulate vuorikin? Kuule pukki, näin ihan tarjoustalossa kivoja luonnonvalkoisia!

Kun on hyvät hanskat niin niihin pitää olla myös hyvät kädet. Ainut ongelma on kuiva iho joka minua kiusaa kovasti talvisin. Käsirasvalle on siis aina tarvetta, varsinkin sellaiselle tuubikokoiselle joka kulkee helposti mukana. Hyvä tuoksukaan ei haittaa sillä nuo hajustamattomat ovat usein aika tunkkaisia...

Kiitos kovasti pukki jo etukäteen! Olen ollut kyllä tosi tosi kiltti ja lupaan leipoa sinulle mahan täydeltä ihania jouluherkkuja!

Ei kommentteja

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top