Seitanpihvit ja ruusukaalia

Meillä oli kotona pikkuruinen juhlanpaikka joten ruoankin piti olla sen mukaista. Päätin leikkiä lihansyöjää ja todeta että nyt pitää syödä hienosti. Mitä lihansyöjä tekisi? Pihviä tietenkin.

Löysin kivan näköisen pihvin kasviskeittiössä-blogista, ja päätin kokeilla. Tulipas oikein herkullista! Rinnalle valmistin herkulliset ruusukaalit.

Seitanpihvit:
0.5dl soijajauhoja
1dl gramjauhoja
5dl gluteiinijauohoja
1.5tl paprikajauhetta
0.5tl chilijauhetta
1tl juustokuminaa
timjamia ja rosmariinia
1rkl soijakastiketta
n3dl vettä, alkuperäisessä ohjeessa 2.5 mutta minulla ei ainakaan riittänyt. Saatoin käyttää enemmänkin kuin kolme.
Muutama tippa nestesavua
2rkl sweet chili kastiketta
1 valkosipulinkynsi murskattuna

Sekoita kuivat aineet keskenään ja loput aineet erillisessä astiassa keskenään. Yhdistä haarukalla huolellisesti sekoittaen ja muotoile pötköksi. Leikkaa viipaleiksi ja litistä viipaleet pihveiksi käsin tai esim. lihanuijaa käyttäen. Täällä ei moista välinettä löydy joten käsin onnistui vallan mainiosti.

Keitinliemi:
3l vettä
0.25dl balsamicoa
0.25dl soijakastiketta
2 kasvisliemikuutiota

Sekoita ainekset keskenään ja laita kiehumaan. Keitä seitanpaloja noin puoli tuntia ja valmista sillä aikaa marinadi.

Marinadi:
1dl oliiviöljyä
0.5dl pähkinäöljyä
0.5dl mausteöljyä aurinkokuivatuista tomaateista
2tl hunajaa
2 valkosipulinkynttä, murskattuna
2rkl balsamicoa
1rkl soijakastiketta
1rkl vihreää vegaanista pestoa
2dl vettä

Sekoita marinadi huolellisesti ja asetele soijapihivt tasaisesti niin että jokaien osuu liemeen. Anna marinoitua vähintään 6 tuntia välillä käännellen, mielellään yön yli.

Nostele pihvit marinadista ja paista keskilämmöllä kärsivällisesti kunnes pinta on saanut väriä. Tarkista yhdestä pihvistä koostumus sisältä, ovat valmiina kun tuntuvat mureilta ja läpikypsiltä. Käytän yleensä ns. kantapalaa tähän maisteluun. Lisäsin paiston loppuvaiheessa joukkoon valmis-pippurikastikkeen, voit tehdä myös erikseen ja valuttaa päälle tarjoiltaessa! Olivat ihania mutta ainut mikä hieman häiritsi että olivat pippurikastikkeineen hieman liiankin lihaisia. En toisaalta tiedä miltä liha maistuu tai tuntuu suussa joten mikäpä olen arvioimaan. Ensi kerralla sivelen päälle vaikkapa punaista pestoa, pippurikastike on hieman liian vieras ja lihamainen lisä minun makuuni. Kanssaeläjä toisaalta taisi tykätä paljonkin.

Ruusukaalit:
300g ruusukaalia, tuoreita
5 aurinkokuivattua tomaattia
1 valkosipulin kynsi
2rkl tummansinistä keijua
1rkl sweet chili kastiketta
3rkl pinjansiemeniä
0.5 kasvisliemikuutio

Keitä ruusukaaleja kasvisliemikuution kanssa n.5min, valuta vesi ja halkaise ruusukaalit. Paista pannulla oliiviöljyssä pari minuuttia. Lisää pilkottu tomaatti ja muut ainekset. Paista kuinnes pinjansiemenet ovat saaneet väriä. Tarjoile lisukkeena!

Hyvää joulukuuta!



2 kommenttia

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top