Turnip scones

Kun kerran lainasin kirjastosta englantilaisen teehetki kirjan, jäin koukkuun siinä esitettyihin leipiin, leivonnaisiin ja ruokiin. Suosikiksi muodostuivat sconssit, joita olenkin tehnyt monen monta kertaa tämän jälkeen.

Uuden mustan ruokahaasteessa kehotettiin lainaamaan ideaa ulkomailta ja saada viikon juureksena toimiva nauris taipumaan pois perinnemuotistaan. Päätin siis toteuttaa tämän haasteeseen osallistumisen englantilaisin tunnelmin ja pyöräyttää nauriin sconssien sekaan. Tuloksena oli syksyinen, täyteläinen ja värikäs makuyhdistelmä. Tässä yhdistyvät lämmittävät ja ajankohtaiset maut, yksinkertaisessa ja ihanassa muodossa!

Jos haluat tehdä vain muutaman itselle, puolita ohje.

Turnip Scones:

200g naurista
100g bataattia
9dl vehnäjauhoja
1dl sokeria
1rkl leivinjauhetta
1/4tl suolaa
1tl kanelia
1/4tl muskottipähkinää
1/4tl chiliä
1/4tl manteliaromia
200g margariinia
2dl kaurakermaa
0.5dl omenasosetta

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen ja aseta kuoritut bataatti ja nauris leivinpaperille. Pilko pienemmäksi ja pistele haarukalla reikiä. Anna paistua noin 40min, tai kunnes ovat pehmeitä.

Kun nauris ja bataatti paistuvat, sekoita kuivat ainekset keskenään. Sekoita kermaan omenasose ja manteliaromi. Säilytä jääkaapissa kunnes alat leipomaan. Hyvien sconessien ideana on pitää kaikki ainekset mahdollisimman kylminä paistohetkeen asti.

Pilko margariini pieneksi ja sekoita se kuiviin aineksiin. Sekoita ja käytä käsiä tarvittaessa kunnes muodostuu tasainen muruseos. Kulho kannattaa vaikka viilentää etukäteen ja käsiä käytettäessä kannattaa pitää käsiä hetki kylmän veden alla. Margariini ei saisi mielellään sulaa, sekoita nopeasti ja laita takaisin jääkaappiin odottamaan.

Kun bataatti ja nauris ovat valmiina, soseuta ne sauvasekoittimella tasaiseksi ja jäähdytä jääkaapissa aivan kylmäksi. Lisää sose ja kermaseos muruseokseen mahdollisimman vähällä sekoittamisella. Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen noin 2cm paksuiseksi levyksi ja leikkaa vesilasilla tai muulla renkaalla paloja. Asettele palat levylle ja paista kunnes pinta on ruskea. Tarjoile kuumana margariinin tai omenasoseen kera.

Sconesseja syödään usein niin, että levitetään käytettävää levitettä yhteen kohtaan, purraan ja levitetään uudestaan. Mielestäni tämä on sconesin tärkeä ydin ja ne maistuvat näin vielä paremmilta!
2

Tofu-papupyörykät


Olen sitä tyyppiä, että vaikka rakastankin salaatteja, haluan rinnalle jotan kevyesti täyttävämpää. Usein paistan tofua tai valmistan linssejä ja papuja. Nyt kun sattui olemaan hieman ennemmän aikaa, päätin siirtyä mukavuusalueeni ulkopuolelle ja tehdä pyöryköitä. Olen niuho myönnetään, haluan taikinan olevan terveellistä ja lisätä joukkoon mahdollisimman vähän jauhoja. Sitten kun paistan pyörykkäni, kiroan että ne eivät pysy täydellisinä palloina, vaan litistyvät hieman. Tällä kertaa annoin vaan mennä ja jätin pikkutarkkuuteni toiselle sijalle. Näistä tuli herkullisia!

Tarvitset:

1tlk valkoisia papuja
1pkt maustamatonta tofua
kaksi kourallista pinaatinlehtiä
1 sipuli
1 valkosipuli
3rkl ölyjä
3rkl sweet chili kastiketta
muutama tippa nestesavua
1dl soijarouhetta + 0.5dl vettä
0.5dl vehnäjauhoja
0.5dl korppujauhoja
2rkl perunajauhoja

Mausteeksi maun mukaan chiliä, paprikajauhetta, oreganoa ja basilikaa.

Pilko sipuli ja valkosipuli pieneksi ja kuullota niitä hetki pannulla. Lisää murustettu tofu ja paista noin viisi minuuttia. Sekoita kaikki ainekset jauhoja ja soijarouhetta lukuunottamatta ja soseuta haluamasi koostumus. Sekoita jauhot ja soijarouhe + vesi ja vaivaa taikinasta tasainen. Lisää tarvittaessa muutama tippa vettä.

Muotoile märillä käsillä pieniä pyöryköitä ja paista kärsivällisesti keskilämmöllä runsaassa ölyjssä. Kun ovat kypsiä, nostele talouspaperille jäähtymään jotta ylimääräinen öljy valuu pois.

Näiden tekemisessä on puuhailemista, joten kannattaa varata aikaa ja valmistaa isompi laari kerrallaan. Loput voi pakastaa tai napata evääksi. Itse nautin näitä seuraavana päivänä halkaistuna leivän päällä. Vaihtoehtoja on satoja!
2

Chocolate chip cookies

Kotona esitettiin toive että joku päivä voisi tehdä suklaakeksejä. Tämä tulikin oivalliseen aikaan, sillä jouluhuuhaa on vahvasti käynnissä ja jokunen takuuvarma resepti on kaivettava kaapinperukoilta, jos käykin niin että pitää äkkiä vääntää joululahjasatsi tai tarjoilut kaapista löytyvistä aineksista. Joulun lähestyessä monilta löytyy ainakin perus-leivontavehkeet ja suklaata! Kaikkia aineksia voi myös vähän korvailla ja muunnella maun ja kaappivaraston mukaan.

Tätä reseptiä olen käyttänyt monta kertaa, eikä se koskaan jätä pulaan. Keksireseptejä testanneena voin todeta että nämä ovat ehdottomasti parhaat suklaakeksit mitä olen tehnyt. Juuri sellaisia amerikkalaisia, suuria, pehmeitä, rapeita ja suklaisia kuin elokuvissa syödään. Vegaanisiin leffatunnelmiin pääsee dippaamalla näitä vaikkapa kylmään mantelimaitoon!

Tästä tulee todella iso satsi, puolita jos valmistat vain omaan herkutteluun. Mittayksikkönä käytän cup mittaa jota en laiskuudessani jaksa muuntaa. 1cup on kuitenkin pyöreästi 2.4dl, tarkkaan ottaen 2.366dl. Oman mittani olen ostanut stokkalta, muualla en ole nähny myynnissä mutta varmasti löytyy kun vähän jaksaa etsiä ja tutkia.

Suklaahippukeksit:
1cup kookoshiutaleita
4cup jauhoja
1cup vaaleaa sokeria
1cup fariinisokeria
1rkl leivinjauhetta
1tl ruokasoodaa
1tl suolaa
2cup karkeaa suklaarouhetta
1cup oliiviöljyä
0.5cup kookosöljyä
1cup soijamaitoa
1tl vaniljauutetta
0.5tl manteliaromia
 2rkl vaahterasiirappia

Sekoita kuivat ainekset keskenään huolellisesti. Rouhi suklaa karkeasti ja sekoita se kuiviin aineksiin. Vatkaa loput ainekset keskenään huolellisesti. Yhdistä kuivat ainekset märkiin ja sekoita huolellisesti. Pyörittele taikinasta palloja ja litistä ne haluamasi kokoisiksi. Minulla keksit eivät juurikaan leviä joten keksit kannattaa litistää sen kokoisiksi millaisiksi ne haluaa valmiina. Paista 200 asteessa noin 10min tai kunnes pinta on kauniin ruskea.

Ihana lahja vaikka sellofaaniin käärittynä, lohtua pimeään ja iloa arkeen.
2

Itämainen palsternakka-maissikeitto



Olen nyt oikein villillä päällä kun osallistun heti toiseen ruokahaasteeseen! Nämä haasteet ovat minulle uusi tuttavuus joten tetenkin sitä pitää heti alkuun osallistua kaikkiin peräjälkeen että voi rauhoittua.

Palsternakkaan en ole ennen tätä päivää koskenut kuin kerran ja silloinkaan en valmistanut tästä ruokaa.
Voi siis sanoa että olen täysin ennakkoluuloton ja kokematon. Sunnuntaina kävimme syömässä kiinalaisessa ravintolassa ja tuijottelin mummoni tilaamaa maissikeittoa mietteliäänä. Olen ennenkin tehnyt maissikeittoa, mutta yleensä meksikohenkisesti nachojen kera. Koska mummon keitossa oli kanaa, maistaminen jäi sikseen. Päätin kuitenkin kokeilla valmistaa tätä hieman itämaiseen henkeen. Maissin kaverina sai toimia palsternakka joka onkin uuden mustan kolmannen viikon ruokahaasteena! Palsternakka toimi ideanakin loistavasti sillä maissihan on keltaista ja halusin että keiton väri säilyy kevyen kellertävänä. Bataatin tai punajuuren länträäminen sekaan olisi pilannut tämän ongelmansa kullakin...


Päätin unohtaa ohjeet ja noudattaa tätä kuuluisaa keittiövaistoa että näin tätä varmaan käsitellään. Pahoittelen siis mahdolliset palsternakkamokat etukäteen. Näin valmistetaan ruokaa tunteella!


Itämainen palsternakka-maissikeitto:

1prk säilykemaissia (340g)
250g palsternakkaa
2dl kookosmaitoa
1 sipulin
1tl sitruunaruohotahnaa
1tl inkivääritahnaa
4rkl sweet chili kastiketta
1rkl soijakastiketta
1tl chilijauhetta
1tl juustokuminaa
1rkl maizenaa
paistamiseen öljyä

200g tuoreita vihreitä papuja ja suolaa maun mukaan

Pilko sipuli ja kuullota kattilan pohjalla. Lisää kuorittu ja raastettu palsternakka. Paista 5-10min ja lisää maissi.  Lisää vettä sen verran että palsternakka ja maissi jäävät kokonaan veden alle. Keitä kymmenisen minuuttia välillä sekoittaen.
Valuta osa vedestä pois ja lisää joukkoon kookosmaito ja loput ainekset maizenaa ja papuja lukuunottamatta.
Soseuta tasaiseksi ja anna pulpahtaa muutaman kerran. Lisää maizena ja tarjoile papujen kera.

Samalla kun soseutat keittoa, anna papujen kiehua 2min suolalla maustetussa vedessä. Kun keitto on valmis, lisää pavut päälle ja nauti. Itse lisään päälle vielä sweet chili kastiketta, mies taas soijakastiketta!
0

Perunasalaatti pestolla ja pavuilla


Miksi kannattaa syödä perunasalaattia?

Peruna mielletään usein ruoaksi joka läntätään muiden ruokien rinnalle vain täyttämään mahaa. Ainakin meidän sukujuhlissa on aina perunaa tarjolla, etteivät vieraat jää nälkäisiksi! Perunaa ei siis usein syödä sellaisenaan, vaan sen lisäksi tarjotaan rasvaista ja suolaista lisuketta. Uudet perunat ja voi ovat varmaankin ensimmäiseksi mieleen tuleva esimerkki. Itsekkin myönnän että kaipaan perunan rinnalle runsaasti kastiketta että menee alas, usein jätän mielummin perunan kokonaan ottamatta.

Peruna jakaa muutenkin mielipiteitä, vaikka se onkin niin perinteinen ja tavallinen joka jääkaapin vakio. Mielipiteet jakautuvat lähinnä puolestapuhujiin jotka ylistävät perunaa mielialalääkkeenä perustuu vissiin tryptofaanitason nousuun ja terveellisenä kylläisyyttä tarjoavana ruokana. Vastustajat taas syyttelevät perunaa korkeasta glykeemisestä indeksistä.

Itse kuulun välimaastoon. Jätän usein perunan väliin mutta hyvin maustetut perunalohkot tai foliossa kypysytetty uuniperuna kyllä maistuu. Näitä tulee toisaalta syöytä ehkä vain kerran kuukaudessa. Mutta mitä tulee perunasalaattiin? Kylmän perunan glykeeminen indeksi on pienempi kuin kuumien ja sen yhdistyessä proteiineihini, vaikutus verensokeriin on aika mieluisa. Tarpeeksi kevyt mutta täyttävä ruoka, helppo eväs jota voi syödä hyvällä omatunnolla. Keitetyt perunat ovat terveellisempi vaihtoehto kuin rasvassa paistetut ja tässä muodossa ne maistuvatkin oikein herkullisilta!

Perunasalaatti kahdelle:

4 pienehköä perunaa
runsas kourallinen tuoreita vihreitä papuja
2 tomaattia
10cm pätkä kurkkua
runsas kourallinen tuoretta pinaattia
puoli nippua rucolaa
1rkl virheää vegaanista pestoa
2tl maapähkinäölyjä
2rkl hampunsiemeniä

Pilko perunat suupalan kokoisiksi ja keitä melkein kypsiksi, peruna jatkaa hetken kypsymistä vielä senkin jälkeen kun olet valuttanut veden. Anna jäähtyä kunnolla. Itse valutin päälle kylmää vettä jäähtymisen tehostamiseksi, sillä aikaa ei ollut kovin paljon. 

Leikkaa pavuista päät ja keitä niitä muutaman minuutin ajan. Toiset pitävät täysin kypsistä parvuista, itse keitän juuri ja juuri 2min ja maustan suolalla. Pavut kaipaavat suolaa hieman enemmän kuin itse yleensä käytän. Maku kannattaa siis tarkistaa.

Pilko tomaatti ja kurkku sekä revi rucola ja pinaatti. Ripottele hampunsiemenet päälle. Lisää jäähtynyt peruna ja pavut. Sekoita öljy ja pesto keskenään ja valuta tasaisesti koko salaatin päälle. Tarjoile sellaisenaan tai tuoreen leivän kera. Tämäkin on ruoka jota kehotan tekemään sen verran enemmän että riittää seuraavaksi päiväksi vaikkapa evääksi. nams.
0

Vegaani Popiah

En tiedä kuinka monelle Popiah on tuttu, mutta itse tunnistan sen parhaiten Malesialaisena katuruokana. Versioita on yhtä monta kuin kokkeja mutta perinteisesti tässä yhdistyy sitkeä taikina, hienoksi raastettu lanttu, makeantuliset kastikkeet ja merenelävät. Joukkoon kääritään usein myös rapeaa salaattia. Wikipedian käsitys eroaa hieman omastani mutta kuten sanottu, versioita on monia ja omani on vain minulle muodostunut käsitys.

Uuden mustan ruokahaasteessa innostettiin lainaamaan ideoita ulkomailta. Taikinana käytin yksinkertaisimmillaan lehtitaikinaa, vaikka poikkeaakin alkuperäisestä. En nimittäin varmasti ole ainut jonka pakastin pursuaa joulun alla lehtitaikinalevyjä. Joskus on kiva käyttää niitä muihinkin kuin tähtitorttuihin. Merenelävien sijasta käytin rapeaksi paistettuja tofukuutioita ja rapeaa salaattia käytin tarjoilupohjana. Syntyy yksinkertainen ja nopea ruoka, Popiah. Ihana sana!

Tässä siis vastaus viikon ruokahaasteeseen: Vegaani popiah lantusta ja kikherneistä
Ihana tapa saada nyt niin edulliselle lantulle käyttöä vähän etnisemmässä muodossa!

Tarvitset:
4 lehtitaikinalevyä
1 lantun
1tlk kikherneitä
1 sipuli
2dl malesialaista sambal kastiketta
4rkl sweet chili kastiketta
2tl soijakastiketta
1pkt hampputofua
Rapeaa salaattia
Oliivi- ja maapähkinäöljyä
Mausteeksi juustokuminaa, chiliä ja paprikajauhetta.

Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen.
Raasta lanttu ja pilko sipuli pieneksi. Paista runsaassa oliiviöljyssä noin viisi minuuttia. Lisää maustekastikkeet, kikherneet ja mausteet ja jatka paistamista. Samalla paista toisella pannulla pieneksi pilkottua tofua kunnes pinta on kullanruskea.Yhdistä tofu lanttuseokseen ja anna hautua hetki.

Kauli lehtitaikinalevy leveyssuunnassa ohueksi ja lusikoi täyte tasaisesti päälle. Kääri rullalle ja aseta uunivuokaan saumakohta alaspäin. Toista sama kaikille levyille ja paista uunissa kunnes pinta on kauniin kullanruskea.

Pilko salaattia lautaselle ja pirskottele maapähkinäöljyllä. Asttele popiah lautaselle ja nauti. Minun mahani täyttyi yhdestä, miehelle maistui kaksi! Neljäs menee evääksi huomiselle!
1

Omenaiset kaurateeleivät





Minut tuntevalle ei varmasti ole epäselvää että pidän aamupaloista. Pidän myös makeista aamupaloista. Pidän myös rauhallisista aamuista. Yhtälö on helppo ja selvä. Kun kaurahiutalepaketista toljottaa vastaan kaurateeleipästen ohje, 1 + 1 = 2 ja matematiikka ei ole koskaan ollut helpompaa.

Ohje on siis myllyn paras paketista peräisin. Muuntelin hieman jotta sain mantelimaidon ja mantelijauhon käytettyä. Suhteet pidin samana. Lisäksi lisäsin joukkoon omppuja kun niitä hieman tulvii joka suunnalta ei sillä että valittaisin! Luokittelin nämä makeiksi mutta tosiasiahan on että makeita näistä syntyi vasta kun päätin kuorruttaa ne omenahillolla ja viikunoilla. Sellaisenaan voit vaikka sipaista margariinia tai juustoa päälle.

Teeleivät:

2.5dl kaurahiutaleita
1.5dl vehnäjauhoja
1dl mantelijauhoja
2.5tl leivinjauhetta
1tl suolaa
1rkl sokeira
50g margariinia
2.d dl mantelimaitoa
1.5dl omenaraastetta

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sulatettu rasva ja neste. Sekoita tasaisksi ja jaa leivinpaperille noin kolmeksi kasaksi. Painele tasaisiksi kostutetulla kädellä ja pistele reikiä haarukalla. Jaa haluttaessa teeleivät valmiiksi sektoreiksi veitsellä tai pizzaleikkurilla.

Paista 250 asteessa noin 10min. Tarjoile heti!

Jos et vielä ole keksinyt mitä kokkaat isälle aamukahvin kaveriksi niin tämä on ainakin helppo ja maistuva vaihtoehto. Ainekset löytyvät mitä luultavimmin valmiina kaapista!


1

Samettinen punajuurikeitto


Koska minulla on nyt ihka oma Ruokatorstai, onhan siitä pakko nyt reseptejäkin kokeilla. Minulla on itselleni sääntö sekoamisen varalta. En saa kokata reseptejä muusta kuin meneillään olevasta kuukaudesta. Näin en saa hepulia ja voin käydä kirjan rauhassa lävitse. Kaikkeahan en tietenkään tule kokkaamaan, mutta kuukauteen mahtuu aika monta ruoanlaittoa. Ainakin kolmekymmentä...

Nyt vuorossa on punajuurikeitto. En ole ikinä keksinyt soseuttaa punajuurta joten tulipahan sekin kokeiltua, ja sepä kannatti. Tuloksena oli ihanan pehmeä ja kermainen sosekeitto. Punajuurihaasteeseen en tällä osallistu, sillä kovinkaan uutta ja ulkomailta lainattua tämä ei ole. Joskus simppeli ja kotimainen on kuitenkin parasta!

Resepti on siis peräisin Ruokatorstai kirjasta. Olen kuitenkin tehnyt muutaman muutoksen enemmän omaan makuun osuvaksi.


Punajuurikeitto:

600g raakoja punajuuria
1 iso sipuli
1 valkosipulinkynsi
2rkl avocadoöljyä
3dl vettä
2dl kookosmaitoa
1 kasvisliemikuutio
1 paahtoleipäviipale
1tl oreganoa
1tl basilikaa
suolaa ja pippuria
1 rosmariinin oksa


Kuori ja pilko punajuuret ja sipuli. Lisää kattilaan öljyä ja kuullota kasviksia hetki. Lisää vesi, kookosmaito, kasvisliemikuutio, valkosipuli ja rosmariinin oksa. Keitä kunnes kasvikset ovat kypsiä. Nouki joukosta rosmariini pois ja lisää  paahtoleipä joukoon, anna sen vettyä muutaman minuutin ajan ja soseuta keitto tasaiseksi. Mausta ja tarjoile!
0

Haudutettu punakaali




Punakaali on minulle uusi tuttavuus mutta sain loihdittua siitä mitä ihanimman ruoan. Haudutettua punakaalia. Tämän luomukaali löytyi saamastani lahjakorista josta mainitsinkin jo aikaisemmin. Viimeaikoina on ollut kamalasti kiireitä, joten en ole ehtinyt julkaista reseptiä. Tosiasiahan on että tästä kokkailusta on hieman enemmänkin aikaa. Tämä on kuitenkin mitä loistavin syksyruoka, maukas ja lämmittävä, minkä vuoksi en halunnut jättää tätä postausta ensi kertaan.  Punakaalin lisäksi tarjosin leivitettyjä tofuviipaleita ja uunissa kypsytettyjä luomuporkkanoita, jotka myöskin olivat tästä suuremmoisesta korista peräisin.

Haudutettu punakaali:

1 keskikokoinen punakaali
1 suuri sipuli
1 valkosipulin kynsi
2 pientä luomu omenaa
1 rkl oliiviöljyä
3 rkl omenaviinietikkaa
0.5dl herukkamehua
1dl punaviiniä
0.5dl vettä
1tl sokeria
1rkl sweet chili kastiketta
Tuore rosmariinin oksa
Timjamia
Pippuria ja suolaa
kourallinen saksanpähkinöitä
kourallinen pinjansiemeniä

Pilko kaali ja sipuli pieneksi ja aseta silppu kattilaan. Lisää oliivöljy ja paista n. 5min  jatkuvasti sekoittaen. Lisää herukkamehu, viini ja vesi ja sekoita. Lisää joukkoon rosmariinin oksa, sokeri, omenaviinietikka ja murskattu valkosipuli. Anna paistua miedolla lämmöllä välillä sekoitellen noin 15min. 

Kun kaali hautuu pilko omenat pieneksi. Lisää omena joukkoon ja anna paistua vielä 15-20min. Ideana on että ruoka muhii rauhassa miedolla lämmöllä, mielummin hieman pidempäänkin! Lopussa sekoita joukkoon vielä sweet chili kastike. Ideana on laittaa sitä juuri ja juuri niin paljon että kastike itsessään ei maistu mutta antaa kivasti makeutta ja syvyyttä makuihin.

Ruskista saksanpähkinät ja pinjansiemenet kullanruskeiksi pannulle ja ripottele kaalin päälle tarjoiluastiaan.

Tarjoile lisukkeena tai sellaisenaan!







0

Sweet cornmeal pancakes for breakfast?

Minulle ainakin maistuisi! Unohdetaan hetkeksi että kaiken makean pitää olla epäterveellistä ja tihkua rasvaa. Myönnettäköön etteivät nämä leuhki glykemiaindeksillään ja sisältävät ruokalusikallisen enemmän makeutta kuin puuro. Voittavat kuitenkin monet muut leivonnaiset ja makeat ruoat.

Paksut ja makeat maissiletut eivät löydä paikkaansa mistää muualta kuin aamusta! Kun tekee mieli jälkiruokaa, teen ihan jotain muuta. Nyt nautitaan heräämisestä, aamukahvista, ajasta kun ei vielä ole kiire minnekkään. Plussana se että kolme pientä kakkusta piti nälän poissa todella pitkään!

Hyvää huomenta!

Makeat maissiletut:
8 pientä

4.5dl +2rkl soijamaitoa
2.5dl vehnäjauhoja
3.5dl maissijauhoja
2dl raastettua omenaa
2rkl avocadoöljyä
(1tl no-egg jauhetta)
2tl leivinjauhetta
1rkl vaahterasiirappia
3rkl sokeria, lisää maun ja omenoiden happamuuden mukaan
öljyä paistamiseen

Sekoita kuivat ainekset keskenään no-egg jauhetta lukuunottamatta. Olen tehnyt näitä myös ilman tuota ja onnistuu oikein hyvin, joten voi jättää pois. Sekoita maitoon no-egg, siirappi, öljy ja omenaraaste. Yhdistä ainekset ja paista miedolla lämmöllä öljyssä. Öljyä ei tarvitse käyttää kovinkaan paljon jos käytössä on laadukas pannu. Maissijauho tarttuu herkästi kiinni joten jos käytössä on hieman kuluneemmat työkalut, kannattaa öljyä lorauttaa hieman enemmän.

Kaada päälle runsaasti sokeroimatonta omenasosetta ja tarjoile lämpiminä. Tämä takaa hyvän päivän kun aamukin alkaa näin herkullisesti!
2
Back to Top