Appelsiinipullat

Löysin sattumalta pullataikinaohjeen Pidempi korsi -blogista. Siitä lähtien en ole muuta reseptiä käyttänytkään, enkä aijo. Pullista tulevat aina pehmeät, ilmavat, makeat ja epäonnistumisia ei ole sattunut. Salaisuus on kookosmaito! Olen tehnyt perinteisiä pullia, bostonkakkua, jouluisia piparipullia! Nyt vuorossa oli appelsiinimarmeladilla täytetyt pullat. Reseptin voi todeta siitäkin hyväski kun sen perään on soitellut useampikin tuttu.
''hei mitä niissä superhyvissä pullissa olikaan?''

Appelsiinipullat:

4dl kookosmaitoa
1 ja 1/2 pussia kuivahiivaa
1.5dl sokeria
1rkl kardemummaa
1tl suolaa
150g margariinia
10-12dl vehnäjauhoja

voiteluun vahvaa kahvia

Täytteeksi kaksi saarioisten appelsiinimarmeladirasiaa ja hiukan margariina. Jos käytät jotain muuta marmeladia, tarkista että se on paistonkestävää.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Käytä jauhoista aluksi n.10dl.  Sulata rasva ja lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Sekoita maito kuiviin aineksiin ja lisää joukkoon rasva. Vaivaa huolellisesti ja lisää tarvittaessa jauhoja. Taikina saa jäädä pehmeäksi ja ilmavaksi. Anna kohota liinalla peitettynä 45min.

Jaa taikina kahteen osaan ja kaulitse levyksi puolikas kerrallaan jauhoja apuna käyttäen. Levitä margariinia hyvin kevyesti sinne tänne. Levitä 1pkt marmeladia tasaisesti kaikkialle, alkuun hieman enemmän jotta pullat saavat mehevän sydämen. Rullaa ja leikkaa sopivia paloja. Toista sama toiselle puolikkaalle taikinaa.

Voitele ja paista 225 asteessa 8-12min.

Tarjoile samana päivänä! Ehdottomasti paras pullaresepti minkä tiedän.

4 kommenttia

  1. Minäkin olen huomannut, että parhaat pullat tulevat kookosmaidolla! Sain vinkin tädiltäni, joka on martta. Onkohan tämä Marttojen opetuksia.

    VastaaPoista
  2. Enpä tiedä mutta kukaan ei voi ainakaan väittää että vegaaninen pulla olisi jotenkin huonompi! Päinvastoin,norm. maitoon tehdyt pullat eivät koskaan ole olleet näin hyviä kuin nämä!

    VastaaPoista
  3. Nyt on toinen pellillinen uunissa, ihastuin ohjeeseesi todella paljon! Taikina oli todella pehmeää ja kuohkeaa, toisin kuin kuvittelin ei se maistunutkaan yhtään kookokselle! :O Nami nam, nyt odotetaan että eka erä jäähtyy niin pääsee maistelemaan ^^

    VastaaPoista
  4. jos ei maistu niin vesi on paras

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top